Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni gitározni úgy hogy zenekarban is játszhassak?

Figyelt kérdés
Mivel kevés időm van,hetente 2 alkalommal gyakorlok 2-3 órát.És még csak az akkordoknál tartok.Van egy oktatóm,vele 1 hónapban egyszer tanulunk.És kb.közepesen vagyok tehetséges,szerintem...
2011. aug. 13. 14:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen jellegű zenét szeretnél játszani és milyen szintű zenekarban. Nekem oktató nélkül kb napi fél óra gyakorlással 2 és fél év volt, mire jelentkezni mertem egy közepesen technikás rock-zenekarba. Fel is vettek.

Oktatóval talán egy kicsit gyorsabb lesz.

2011. aug. 13. 14:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Olyasmi stílusban szeretnénk játszani mint pl.Nirvana.kicsit alteros rock műfajban.
2011. aug. 13. 14:40
 3/4 anonim ***** válasza:
az nem vészes. Azt javaslom töltsd le a Guitar Pro nevű programot. Ezzel meg tudsz nyitni gp3 (4, 5..) formátumú fájlokat, amik tulajdonképpen gitárkották. Akár Nirvanat is tudsz letölteni, ha épp ahhoz van kedved. Egyébként én magamtól tanulok lassan 3 éve, előtte jártam egy nagyon gyenge oktatóhoz. Úgy nagyjából 1 éve álltam rá NAGYON szorgalmasan, és egész jól megy, bár még nem merem magam profinak nevezni, sőt... Még annyit, hogy ha rockot akarsz játszani, akkor a power akkordok használatát sajátítsd el nagyon. Ez egy terc nélküli vaskos fogás, ilyen például az alap E-moll is, ha csak az első 3 húrt pengeted, mikor lefogod, de ezeket bárhol le tudod fogni. Pl: E-A-D (vastag húrk) 0-2-2 (E-moll) 4-6-6, 5-7-7, 8-10-10 stb. Illetve függ a hangolástól, ha a vastag E-húrt egy teljes hanggal lehangolod (D), akkor akár egyujjal (pl. egy E-moll ilyenkor 2-2-2) is foghatod ezeket az akkordokat, viszont ilyen alternatív hangolásnál hülyén szólnak az alapakkordok :) Remélem elég érthetően magyaráztam el, mutatni vmivel könnyebb :)
2011. aug. 13. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2011. aug. 13. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!