Zongorázni tanulni? (lent)
Szeretnék elkezdeni zongorázni. 15,5 éves vagyok így nem túl késő? A másik meg hogy ha belevágnék akkor valószínűleg zeneiskolába járnék, de fogalmam sincs hogy mire számítsak, milyen lesz, mivel kezdenék, mit tanulnék és mennyi időt venne el.
Tehát késő elkezdeni zongorázni és hogy milyen a zeneiskola?
Soha nem késő szerintem megtanulni egy hangszerem. Sőt, amikor még én beállítottam a zeneiskolába azzal, hogy gitározni akarok, azt mondták, túl kicsi vagyok hozzá.
A zeneiskolákban általában több zeneóra van (heti 4-3 biztos), számítani ne számíts semmi változásra, ugyanolyanok az osztályok, zenét biztos tanulnál, utána még a szolfézs (külön óra) meg még a zongoraórák. Hetente kéne járnod olyan 2-szer 3-szor na meg itt a szolfézs az is ugyanennyi alkalom. Szóval lefoglalhat ez olyan 2- 3 délutánt neked.
Aztán ha nektek nincs otthon zongorátok, be kéne járnod az iskolába gyakorolni zongorázni, hogy amit feladott a tanár az kövi alkalomra el tudd játszani.
Sose késő. :)
A zenesuli hetente 2-3 alkalmat venne el, ez függ attól, hogy hogy osztanak be. Egy hangszeres óra általában fél órás, a szolfézs háromnegyed, viszont gyakran vonják össze (tehát a hangszer 1 órás, a szolfézs másfél órás, így csak két délutánt kéne rászánnod, de a hangszeres órákat valószínűleg az elején nem fogják összevonni, mert kezdő vagy és nagyon leterhelne). A szolfézs csoportban van, a létszám függ attól, hogy hányan járnak abba a zeneiskolába, tehát lehet, hogy 5-en, de lehet, hogy 20-an lesztek. A szolfézs órán amúgy zeneelméletet tanultok, vagyis kottázni, szolmizálni, néha kicsit énekelni. Persze egy csomó minden függ attól is, hogy milyen a zenesuli (pl. állami vagy magán) és függ a tanároktól is (mennyire szigorúak, mit követelnek meg). Pl. a régi szolfézstanárom mindig adott fel leckét, minden órán feleltetett, míg a mostanival zenét hallgatunk, beszélgetünk és hogy néha legyen osztályzat, feleltet és mindenki ötöst kap. x)
De egyébként klassz dolog, tudsz új barátokat szerezni, van mivel lefoglalni magad délutánonként, és megtanulsz valamilyen szinten zenélni. :D
Bocs, hogy kicsit hosszú lett. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!