Miért hallgatnak az emberek durva, erőszakos zenét?
ma 17:03
nekem ez a verzióval amivel jobban tetszik...ettől olyan háborús,világvégés hangulatom lesz...
Tény, hogy ami az egyik embernek idegesítő, az a másiknak akár megnyugtató is lehet. És ebben egyaránt nagy szerepe van az illető saját ízlésének, illetve annak is, hogy mit hallgatott gyerekkorában, mihez szokott hozzá.
Én szinte mindent hallgatok, és ami talán ritkaság, számomra másodrendű a szöveg. Engem személy szerint a zúzós, kemény, pörgős zenék felpörgetnek, energizálnak - igen, ez a jó szó. Az összetett, és dallamos zenék elgondolkodtatnak, érdeklődővé tesznek, bár egy idő után kifárasztanak. Az elvont, ideges, szokatlan zenék esetenként új élményekkel gazdagítanak, sőt néha meglepően katartikus élményt adnak, ha jókor hallgatom őket. A nyugodt csendes zenék biztonságérzetet nyújtanak. És meglepő módon a depressziós zenék néha segítenek a rossz kedvem enyhítésében.
Ezek persze csak rám jellemzőek, mindenkinek mást nyújt a zene. Azt viszont én is nehezen tudom elképzelni, hogy valakit a zúzós zene nyugtasson le, de semmi sem kizárt!
Tudod többfajta ember létezik a világon, én is szeretem a durva zenét ( Dream Theater, Avenged Sevenfold, The letter Black, FireFlight, Slipknot, Korn), mert ez legalább tényleg művészet, rendes hangszereken, ezt úgy értem, h nem számítógépen szerkezet 2-3 gombos számok, lásd techno.
De szeretem pl a bluest, jazzt attól, h durva zenéket hallgatok, mert ötleteket add, és felviditanak, a ritmus váltások, a szeretett az zenében , érted? Egy igazi zene, egy jó előadótól érzed, hogy szeretetből csinálja, jól érzi magát, így mutatja ki, nem úgy mint a mostani pop, és techno-k ( ezek sem már olyanok amilyenek, régen a popot is rendes hangszerekkel csinálták és teszem hozzá, hogy szeretettből ) Mostani pop és techno , már csak a pénzért és a toplistáért harcol. Egy rockzenész nagy ívben tesz a toplistára, ő csak zenél mert szereti és élvezi és mert látja, h a közönség is szereti. Ne azt nézd ki mit hallgat.
ma 01:03
tegnap 23:33
Ti ketten pont elmondtátok mi a lényeg,én is így vélekedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!