Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mások is vannak így? Vagy...

Mások is vannak így? Vagy csak én?

Figyelt kérdés
16 éves rocker srác vagyok és csak rockot, metált meg ezekhez hasonlókat hallgatok. De a haverjaim/ismerőseim gyakran rácsodálkoznak h nem hallgatok más stílust (pl disco, rap …) csak ezeket. És nem értem miért olyan hihetetlen ez.. Más is van így ezzel? Hozzám hasonló gondolkodású valaki? Vagy csak én gondolom így ezt? Egyszerűen nem tudnék végighallgatni egy ilyen tipikus duc-duc "zenét” stílusomba biztos h nem változok meg, de miért nem bírják elfogadni?!
2011. jún. 19. 19:43
1 2
 1/13 Thurston ***** válasza:
35%
Tehát a metálon és a rockon kívül csak a klasszik house és trance zene létezik. Értem. Kicsit valóban szűk a látóköröd. Egyébként furcsának ez nem furcsa, én szimplán arra következtetek belőle, hogy sivár és egyhangú a lelkivilágod, emellett pedig új dolgok megismerésére sem vágysz.
2011. jún. 19. 19:47
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Altalaban en is lesajnaloan allok azokhoz, akik nem vagynak uj dolgokra, dehat mit lehet tenni.
2011. jún. 19. 19:54
 3/13 A kérdező kommentje:
metalon belül is sok műfaj van.. pláne a rengeteg zenekar általába más-más stílussal.. na jó mondjuk ha van házibuli vagy ilyesmi ott általába nem megy slipknot, akkor elviselem a discot.. de pl reggelente buszon biztos h nem tudék hallgatni olyan zenét
2011. jún. 19. 20:01
 4/13 anonim ***** válasza:

azért a duc-duc zenében sem csak egy műfaj van! Én konkrétan: House,Minimal,Progressive-House,Deep-House,Tech-House,Techno-t hallgatom leginkább de azért van pár sima popdance vagy talán még 1-2 Rock zene amit elhallgatok!

Pl: Tech-House stressz ellenes hatással van rád , hisz RELAX ZENE (megnyugtatja az idegeidet de mégis kikapcsolódsz és bulizni tudsz rá)!!!

Majd szerintem idővel kicsit nyitottabb leszel más dolgokra is (műfajokra is)!!!

2011. jún. 19. 20:09
 5/13 anonim ***** válasza:

"ha van házibuli vagy ilyesmi ott általába nem megy slipknot" Na de BMTH megy :DD

http://www.youtube.com/watch?v=j4XVbfDb-NI

Amúgy metálon kívül nem csak disco meg rap létezik. Szerintem más stílust is hallgass néha, nem kell mindent SlipKnoT-hoz viszonyítani :3

2011. jún. 19. 20:13
 6/13 A kérdező kommentje:
persze h van discon belül is több műfaj (bár abba nem vagyok olyan jártas) engem spec az ilyen "idegbeteg" zenék nyugtatnak meg mint pl a slipknot.. oszt.társaim szerint semmi értelme mert "csak üvöltenek benne" de én mást látok vagy inkább hallok benne mint az üvöltözést a dob, ének, gitár játék az ami megfog az ilyen zenékben. lehet h igazad lesz és később majd mást is hallgatok majd de sztem az még nem most lesz
2011. jún. 19. 20:16
 7/13 A kérdező kommentje:
a BMTH az se rossz(Y):) meg a slipknot csak 1 példa volt
2011. jún. 19. 20:17
 8/13 anonim ***** válasza:

persze, rengetegen vannak így. de hidd el ez a fiatalkor makacssága.

amint látod mások azt mondják neked, nem értik mi a jó a "csak dübörgésben" úgy te ezt fordítva nem érted a "tucc tuccra".

teháát. én is ilyen voltam mint te, (tényleg nagyon elhatárolt voltam! még most sem nőttem ki, hidd el.) 100%ra hittem, hogy én soha semmi mást nem fogok hallgatni, mert bugyuta, nem áll hozzám közel, más nem az én érzésem, másban nincs annyi erő stb stb. nemrég elkezdtem tudatosan (érts: nem hallom a buszon, rádióban és csak egy fintort vágok rá) hallgatni ezt azt, -szerintem a minőségi elektronikus zenén belül, bár ez szubjektív. meg emellett más stílusokba- csak úgy, hogy vajon miért szeretik ezt vagy azt. mert nyitott vagyok, hátha találok valami művészetet valahol. és bejött. talán mert már többet látok a világból mint anno. ha tényleg a zenét szereted, nem csak a hajrázást valami "ütősre" akkor megértheted, ebben is ugyanúgy benne van egy harmónia, dallam, ami megfog :) attól még megmaradt nekem hogy ,,honnan jöttem", de tényleg nem kell begubózni egy stílusban mert mindennek (legalábbis majdnem :D ) megvan a szépsége, értéke, vagy csak éppen a poénja. (persze a nagyon alja pop számoknak még mindig nem sok értéke van :) szerintem.)

vissza tudok emlékezni hogy milyen volt amikor a ,,rockban éltem", és meg is értem az akkori magamat is, hogy miért. de a mostanit is. szóval nem mondom hogy hallgass bele másba.. talán majd később. vagy nem. én azt is megértem :)

ja és ezt az egészet elintézhettem volna azzal hogy: fiatal vagy még :D

leírtam, mert én elég zenés vagyok.. szóval ez nekem téma.

20L

2011. jún. 19. 21:16
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szűk a látóköröd... Én is csak rockot hallgatok. Régebben még a legtöbb ember ezt szerette,nem csoda,a legtöbb mai rocker a szüleitől vette át aztán később már keményebb zenét is elkezdett hallgatni.Én állandó vitában vagyok emiatt a haverjaimmal,mert ők csak divatzenét hallgatnak.Ne foglalkozz azokkal akik csodálkoznak ezen.Te értéket képviselsz és nem süllyedsz le arra a szintre amin a mai fiatalok vannak.
2011. jún. 19. 21:36
 10/13 anonim ***** válasza:

figyu, ha nem szűk a látókörötök, akkor fogadjátok el hogy más stílusnak is megvan a szépsége, abban is van érték, és nem kell rögtön ,,divatzenézni"!

persze, sokan, talán többen vannak akiket nem érdekel különösen a zene csak hallgatják amit eléjük raknak, rájuk mondják hogy divatból hallgatják. de nekik is biztosan ad valamit.. esetleg nem olyan sokat, elismerem. de nem csak nektek van kifinomult ízlésetek A nagy rockkal!

én azt elismerem, hogy van zene ami nem az értékekről szól. de egy elektronikus számban is ugyanúgy ott lehet, csak ti azt épp nem látjátok meg. ezért lehet a szűklátókörűség szót emlegetni..

honnan tudhatnátok? ne ítélkezzetek. nem kell felsőbbrendűsködni a szerintetek egyedüli nagy minőséggel.

2011. jún. 19. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!