Abszolút hallás vagy mi? Segítség!?
Hello,
Én egy 17 éves srác vagyok és 15 évesen kezdtem gitározni. Elég maximalista vagyok és igazából azt szeretném elérni, hogy hallás után el tudjak játszani szinte bármit, meg tudjam nevezni a hangokat, akkordokat hallás után, stb.... Olvasgattam neten ezután, és kb. az emberek 80%-a azt írja, hogy ez az abszolút hallás, és ezt nem lehet megtanulni. Ez nagyon elvette a kedvem az egésztől, mert elég maximalista vagyok, és ha ezt meg tudnám tanulni, akkor az nagyon sokat jelentene nekem. Nem akarok hivatásként zenélni, de akkor is ez az egy célom van jelenleg, de nem tudom hogy most tényleg lehet tanulni vagy nem...
Volt szerencsém járni amúgy a kedvenc gitárosom koncertjén, aki teljesen magától tanult és 4 éves kora óta gitározik, és tudtam vele beszélni a színpad mögött. Amikor rátértem az ilyesmire, akkor azt mondta hogy: "You gotta hear thats a C and a G..." Tehát azt hallanod kell hogy ez egy C és egy G, stb... Szóval neki ez nem probléma.
Én is megtudom ezt tanulni? Hogyan? Szeretném én is azt az utat végigjárni mint a nagyok és tényleg csak dalokból tanulni (persze tanulok hozzá elméletet :) ), és ezt elérni, amit fentebb említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!