Szaxofon tanulás. Mit javasoltok?
Jó gondolat! Mindenképp a tanárral való indulást javaslom, ha más, egyszerűbb hangszeren nincs még zenei tapasztalatod.
A szaxofon nem olyan egyszerű hangszer, mint pl. a zongora, ahol már a legelső alkalommal világos, hogy melyik hang hol található.
Kezdőknek a zeneiskolai tanár sztem jó választás, ráadásul a te korosztályod esetén jóval olcsóbban jön ki, mint egy magántanár. Szerencsés esetben akár még hangszert is kaphatsz a sulitól kölcsön. Hosszú távon viszont mindenképp kelleni fog a saját hangszer, ami bizony nem olcsó mulatság. Higiéniai szempontból sem mindegy, hiszen mégiscsak a szádba veszed a fúvókát...
Hogy mennyi idő, mire élvezhetően tudsz játszani? Egy gyakorló szaxis valszeg jobban fel tudja ezt becsülni, de sztem fél-egy évet nyugodtan lehet rá számítani, mint általában minden hangszeren.
Én személy szerint több hangszeren játszom. A zongorát 10 éve kezdtem el, de 12 évesen kezdtem szaxofonozni .
Ajánlom neked, hogy tanulj meg furulyázni, mielőtt elekzdenél más fafúvós hangszert, ugyanis iszonyú nagy a hasonlóság, emellett a furulya nagyon egyszerű hangszer. Mindenképpen javaslom a szaxofont, mert nagyon hálás hangszer. Ha egyszer hozzád nő, lehetetlen letenni, ráadásul a komolyzenétől a jazz, ska reggae dallamokat is lebírod játszani. Én a furulyát zenei iskolában tanultam általános iskolában, a szaxofont aztán egyedül sikerült elkezdenem egy-két tanács mellett.
Tehát a tanácsom mindenképp: Furulya( fél-egy év) majd kezdheted a szaxit-
Mindenképp alton kezdj, mert annak a legszínesebb a hangzásvilága!
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!