Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek egyszer elfogy a...

Szerintetek egyszer elfogy a zene véglegesen?

Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 21:18
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Jólvan most nem tehetek arról, hogy zeneileg vissza vagyok maradva -.-"

Elhiszem nektek amiket beszéltek, de nem sokat értek belőlük :D

2011. márc. 26. 01:53
 22/39 Thurston ***** válasza:
39%

"Hát nekem a zene az ami szórakoztat :D"

Ez nagyon szép, de mitől lesz neked szórakoztató egy zene? Attól, hogy könnyű, nem nyújt semmi olyasmit, amire azt mondod, hogy "na ez furcsa..." Gondolod, hogy a rockzene először nem volt furcsa az embereknek? Ma pedig szórakoztató. Ennek fényében szerintem nincs is miről beszélni a továbbiakban.

(Arra most már nem is térek ki, hogy mennyivel több őszínteséget találok az ilyen zenékben, mint a "szórakoztató" zenékben (amit popzeneként emlegetünk egyébként.))

2011. márc. 26. 01:55
 23/39 Thurston ***** válasza:

"Jólvan most nem tehetek arról, hogy zeneileg vissza vagyok maradva -.-""

Hát amúgy érted. Szerintem egyikünk sem akar csesztetni vagy ilyesmi. :D

Csak abszurd a kijelentés, miszerint ez vagy az "nem zene".

2011. márc. 26. 01:55
 24/39 A kérdező kommentje:
Utálom a popzenét, de az is zene... én mikor rockot hallgattam először nem furcsáltam benne semmit sem.
2011. márc. 26. 01:56
 25/39 A kérdező kommentje:
Holnap visszajövök és elolvasom újra, mert tényleg fáradt vagyok már ehez xD Nem fog az agyam se, talán holnap több sikerem lesz :D
2011. márc. 26. 01:57
 26/39 A kérdező kommentje:
Vagyis ma jövök vissza xD na de jó8 :)
2011. márc. 26. 01:58
 27/39 anonim ***** válasza:

Nézd:

http://www.youtube.com/watch?v=HypmW4Yd7SY

John Cage leghíresebb szerzeménye. Márpedig ő egy eléggé elismert zeneszerző. Mit gondolsz, mire próbált rávilágítani, amikor ezt megírta?

(Segítség: arra, hogy minden zene.)

2011. márc. 26. 02:01
 28/39 anonim ***** válasza:

Nem akarok beszállni ebbe a kis "vitába", valahol mind a 2 oldalt megértem.

Annyit fűznék csak hozzá, hogy én pl. egy nagyon emocionális ember vagyok, mindig a hangulatom határozza meg, hogy mit hallgatok. Nekem igenis fontos, hogy egy dal milyen érzéseket közvetít és milyen érzelmeket vált ki belőlem, műfajtól függetlenül. A fentebb említett kísérletező zenékkel az a nagy problémám, hogy belőlem aztán semmilyen érzelmet nem váltanak ki (nem is hiszem, hogy ez lenne a szerzők célja), pedig szerintem a zene mindig is az emberek szórakoztatásáról szólt. Olyan az egész mintha valami matematikai képleteket próbálnának megfejteni

2011. márc. 26. 09:38
 29/39 A kérdező kommentje:

Akkor én is emocionális vagyok :D

Amugy meg az a valaki arra próbált rávilágítani, hogy tanuljunk meg türelmesek lenni?xD csak vicc.

És a zene igenis szórakoztatásra van, először jött a hang, és a hangokból kovácsolódik össze a zene.

És szerintem csak az zene aminek van ritmusa.

2011. márc. 26. 10:06
 30/39 A kérdező kommentje:

A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata.

A zene egy művészi kifejezési forma, a hangok és „nem-hangok” (csendek) időbeli váltakozásának többnyire tudatosan előállított sorrendje, mely nem utasít konkrét cselekvésre, viszont érzelmeket, indulatokat kelt és gondolatokat ébreszt.

2011. márc. 26. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!