Szerintetek egyszer elfogy a zene véglegesen?
Jólvan most nem tehetek arról, hogy zeneileg vissza vagyok maradva -.-"
Elhiszem nektek amiket beszéltek, de nem sokat értek belőlük :D
"Hát nekem a zene az ami szórakoztat :D"
Ez nagyon szép, de mitől lesz neked szórakoztató egy zene? Attól, hogy könnyű, nem nyújt semmi olyasmit, amire azt mondod, hogy "na ez furcsa..." Gondolod, hogy a rockzene először nem volt furcsa az embereknek? Ma pedig szórakoztató. Ennek fényében szerintem nincs is miről beszélni a továbbiakban.
(Arra most már nem is térek ki, hogy mennyivel több őszínteséget találok az ilyen zenékben, mint a "szórakoztató" zenékben (amit popzeneként emlegetünk egyébként.))
"Jólvan most nem tehetek arról, hogy zeneileg vissza vagyok maradva -.-""
Hát amúgy érted. Szerintem egyikünk sem akar csesztetni vagy ilyesmi. :D
Csak abszurd a kijelentés, miszerint ez vagy az "nem zene".
Nézd:
http://www.youtube.com/watch?v=HypmW4Yd7SY
John Cage leghíresebb szerzeménye. Márpedig ő egy eléggé elismert zeneszerző. Mit gondolsz, mire próbált rávilágítani, amikor ezt megírta?
(Segítség: arra, hogy minden zene.)
Nem akarok beszállni ebbe a kis "vitába", valahol mind a 2 oldalt megértem.
Annyit fűznék csak hozzá, hogy én pl. egy nagyon emocionális ember vagyok, mindig a hangulatom határozza meg, hogy mit hallgatok. Nekem igenis fontos, hogy egy dal milyen érzéseket közvetít és milyen érzelmeket vált ki belőlem, műfajtól függetlenül. A fentebb említett kísérletező zenékkel az a nagy problémám, hogy belőlem aztán semmilyen érzelmet nem váltanak ki (nem is hiszem, hogy ez lenne a szerzők célja), pedig szerintem a zene mindig is az emberek szórakoztatásáról szólt. Olyan az egész mintha valami matematikai képleteket próbálnának megfejteni
Akkor én is emocionális vagyok :D
Amugy meg az a valaki arra próbált rávilágítani, hogy tanuljunk meg türelmesek lenni?xD csak vicc.
És a zene igenis szórakoztatásra van, először jött a hang, és a hangokból kovácsolódik össze a zene.
És szerintem csak az zene aminek van ritmusa.
A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata.
A zene egy művészi kifejezési forma, a hangok és „nem-hangok” (csendek) időbeli váltakozásának többnyire tudatosan előállított sorrendje, mely nem utasít konkrét cselekvésre, viszont érzelmeket, indulatokat kelt és gondolatokat ébreszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!