Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyire nehéz megtanulni...

Mennyire nehéz megtanulni basszus gitározni?

Figyelt kérdés
Már vagy 4 éve dobolok, de szeretnék megtanulni basszerozni is, hogy vokál is lehessek zenekaromban (csak én tudok hörögni :D)
2011. márc. 24. 23:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Hörgés? Akkor death metal...

Cannibal Corpse-ék így tolják valahogy:

http://www.youtube.com/watch?v=QOb6JSQd-Qw

sz'al kérdés, mennyire akarsz elmélyülni technikailag?

Hogy mondjuk egy Alex Webster szintet elérj technikában, kreativitásban ill. death metalon belül megtaláld a saját hangodat, napi 5-8 óra gyakorlás mellett minimum 4-5 év.

Ha pedig egy Bolt Thrower vagy egyéb egyszerűbb, 80-as évek vége 90-es évek eleji brit death metal a cél, akkor pedig napi 5-8 óra gyakorlás mellett minimum 1 év.

Mai modernebb, trendybb metálokhoz lásd fent a Cannibal Corpse-os példa.

2011. márc. 25. 00:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Én 7 év gitár után vettem basst, 2 hét alatt megtanultam. Ha a fejedben már megvan a nyak, tudod az elméletet, akkor pofonegyszerű. Ez a deathmetal tempó meg csak gyakorlás és skálázás kérdése.
2011. márc. 25. 00:43
 3/6 Thurston ***** válasza:

"Hogy mondjuk egy Alex Webster szintet elérj technikában, kreativitásban ill. death metalon belül megtaláld a saját hangodat, napi 5-8 óra gyakorlás mellett minimum 4-5 év."

Ez röhejes szerintem. Alex Webster abszolút nem mutat sem kreativitás sem technika terén semmi érdemlegeset. Jó esetben egy év után már simán lehet küldeni a témáit.

Mondjuk én alapból inkább az Opethet vagy a Cynicet hoztam fel volna egyszerre hörgés és gitározás témához, amikhez meg tényleg kell jó négy-öt év, az általad írt mennyiséggel.

"Én 7 év gitár után vettem basst, 2 hét alatt megtanultam."

Ez viszont még tényleg vicces.

Mit jelent az, hogy megtanultad? Hogy minden gond nélkül le tudnál játszani egy arpeggiot egy kilenchúroson hétnyolcadban?

Ezzel rá is világítottam a kérdés alapvető hibájára: nincs olyan, hogy megtanultál egy hangszeren játszani. Mivel nincs maximum szint. Nem lehet mérni a nehezséget sem ezért aztán... A fontos, hogy megtaláld a saját stílusodat, és a kreativitásoddal olyan témákat alkoss meg, maik abszolút a te képességeidet aknázzák ki. Ezt meg érzéktől függően elérheted egy év alatt is. Valakinek meg soha sem sikerül.

2011. márc. 25. 11:40
 4/6 anonim ***** válasza:
A megtanultam alatt azt értem, hogy hallás után eljátszok mindent (nyilván ésszerű kereteken belül), és az együttesben is helyettesítem a kilépett basszusgitárost. De végülis az improvizáció nem tanulás, hanem hallás és gyakorlás kérdése.
2011. márc. 25. 14:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem éppen death metal.. inkább Alternatív rock, trash metal, hard rock :D Csak az érdekel, hogy mennyi időbe kerül kb alap szinten megtanulni játszani, hogy ha meghallok egy számot akk kb le tudjam játszani.
2011. márc. 25. 20:38
 6/6 anonim ***** válasza:
szerintem aki állítja hogy "megtanultam basszusgitározni", az tud hangokat lefogni, és örül neki. Annyira én is megtanultam, másfél nap alatt.. De vannak ám basszusgitár technikák, például a slap-elés, amihez kellenek a hosszú hónapok/évek hogy tényleg szép legyen
2011. márc. 26. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!