Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárral kapcsolatb...

Elektromos gitárral kapcsolatba lenne pár kérdés?

Figyelt kérdés

Tehát ezt néztem ki magamnak...

[link]

Milyen ez a gitár? Akinek van, annak van vele valamilyen problémája? Amúgy ez lenne ez első elektromos gitárom, de akusztikuson már régóta játszok. Tehát elektromoson muszáj pengetővel játszani, vagy szoktak ujjal is pengetni (akusztikuson sokáig úgy játszottam, de néhány éve már akkordozok, szóval akkor pengetőt használtam)?

Mellé ezt az erősítőt néztem ki:

[link]

Ez nem gagyi? Vagy ha még valaki tud ilyen árban jobbat, az írjon.

Köszi!

2011. febr. 19. 11:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Először is szögezzük le hogy milyen stílusú zenét akarsz játszani.
2011. febr. 19. 11:38
 2/12 A kérdező kommentje:

Főképp rock érdekel...

Hát kedvenceim pl.: Guns N' Roses, AC/DC, Slipknot, Nirvana, Led Zeppelin stb... Szóval szerintem elég széleskörű... :)

2011. febr. 19. 11:59
 3/12 Daweee000 ***** válasza:

A Squierek jók, ha a Stratocaster áll hozzád közelebb, akkor szerintem korrekt, mondjuk előtte mindenképp próbálj ki többfélét hangszerboltban, én pl rosszul vagyok a strató hangerőpotijától, stb, ezért ideális végigpróbálni többet, ennyi pénzért már van választék.

Az erősítő viszont nem tűnik valami biztatónak, de mondjuk tudnunk kéne tényleg hogy mit akarsz játszani, és az alapján nézni valamit. Egyébként ez pl szimpatikus nekem: [link]

sokat lehet variálni a hangzásán, ami az első időkben fontos, hogy megtaláld a sajátod, aztán az alapján továbblépni. a Wattszám nem minden, 60W úgy is tök fölösleges amíg otthon gyakorolgatsz, aztán ha lesz zenekar, veszel egy fullcső fejládát és kész. Addig sztem jó ez, biztosan nagyot szól ez is :D

2011. febr. 19. 12:01
 4/12 Daweee000 ***** válasza:
ja, a pengető: a többség pengetőzik ugyan, de vannak jó fingerstyle el.gitárosok, pl Mark Knopfler.
2011. febr. 19. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
Mind 2 gagyi,ha jót akarsz elöbb drágán vegyél egy jó gitárt (Pl Cort X szériából valamelyiket,a leírt bandákhoz szerintem akármelyikhez használhatod persze megfelelő erősítővel) Aztán gyüjts még egy jó Marshallra,többet kell majd várnod rá de jobb lesz mint 1 kupac szär.
2011. febr. 19. 15:11
 6/12 anonim ***** válasza:
jaja...minél drágábban vegyél cuccokat...ez a tuti...-.-...
2011. febr. 19. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:
mert ha megveszed a legolcsóbb sz@rt akkor az a tuti nem?-.-
2011. febr. 19. 17:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az a tuti, ha szétnézel egy boltban, megnézed hogy a kedvenc bandáid milyen hangszereken pötyögnek, és az ízlésedhez megfelelően választasz hangszert, aztán kompromisszumot kötsz a pénztárcáddal. A squier pont egy olyan hangszer, amely már megközelíti a fender minőségét, és rengeteg banda él vele. Persze minden márka máshogy szól az adott ember kezében, de ebben ez a szép. Anno engem is a Cortra akartak rábeszélni, és örülök hogy végül a Squier mellett döntöttem. Ha a következő lépcsőfokra lépek, egy Fendert veszek.
2011. febr. 19. 19:40
 9/12 anonim ***** válasza:

15:11 !

Eggyet értek!Cort a legjobb választás vagy pedig Ibanez ! Nagyon sok rétű hangszerek,most lehet ezeket a zenéket szereted én is így kezdtem,de ha már slipknotba benne vagy kitudja késöbb mi fog megtetszeni? Cort az nagyon jó ezekre a zenékre de nem a legjobb.Viszont ha késöbb áttérsz durvább zenére akkor egy fender vagy squier nagyon nem lesz jó+a squierek olcsóbb kategóriában csak 21 bundosak.Szóval ha te most úgy döntesz csak ritmus gitáros leszel és mondjuk 1 hónap mulva fogod már a fejed mert mégis szólózni akarsz akkor nemfogsz valami jól boldogulni 21 bundal.

Én cort/Ibanez mellet voksolok.

Erősítő mellet viszont egyértelműen Marshall.Tökéletes minden zenei stílusra.De a PeaveY sem gagyi márka.

Ennyi.

2011. febr. 20. 19:09
 10/12 Daweee000 ***** válasza:
A ma kapható Marshalloknak már nem sok köze van nagy öregekhez, túlárazott fostartály az MG széria. Gitárban pedig igen, jó a Cort is, de mondjuk én hasonlókat játszok mint te szeretnél (Guns és társai) és egy Les Pault (Vintage V100) vettem, nagy, kicsit kényelmetlen dög, de a hangja rohadt jó, még anno néztem a Cort M600at, kényelmesebb volt, univerzálisabb meg minden, de a hangja nem tetszett, tényleg ez a helyzet, hogy mindenből egy kicsi, de semmire sem tökéletes, ellenben a LP egy célszerszám, egy klasszikus, pont az, amit kerestem, és egy percig nem bántam meg hogy azt vettem. De lehet csak én vagyok ilyen LP b.uzi :D
2011. febr. 20. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!