Megtudok úgy tanulni zongorázni magamtól hogy még a kottát se tudom leolvasni?
Figyelt kérdés
xD
nem úgy profin hanem csak néhány számot eljátszani
2011. jan. 17. 16:47
1/3 anonim válasza:
hát bocs hogy ezt kell mondanom, de szerintem nem nagyon, maximum ha jó a hallásod, akkor hallás után pötyöghetsz..
..de azért sok sikert^^
2/3 anonim válasza:
Volt egy barátnőm, aki abszolút hallás után, kotta nélkül játszott. Szerintem ez egyénfüggő, ha jó a hallásod, és van érzéked hozzá, pár számot simán megtanulhatsz.
3/3 anonim válasza:
A kottát azért találták ki, hogy valamilyen módon megmaradjanak a szerzemények az utókor számára. Nem volt magnó, sem egyéb felvevő. Nem árt azért tudni az alapokat, hogy mi micsoda a kottában,és melyik hang hol van. Én azt javaslom, hogy inkább gyakorolj, próbálj dolgokat hallás után reprodukálni, mert az fejleszti legjobban a zene érzéket, és a zenében való "gondolkodást". Nem egy emberke abba a hibába esik, hogy évekig mindig mindent csak kottából játszik vagy tanul be, és ha leülök velük zenélni, megáll a tudomány, mert saját kútfőből még a Börtön ablakában c. full egyszerű szerzemény sem megy nekik. Tehát, jó ha ismeri az ember a kottát, de nem attól lesz valakiből jó zenész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!