Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A komolyabb zenészek közül...

A komolyabb zenészek közül tényleg mindenki tud zongorázni?

Figyelt kérdés
Csak mert voltam egy ilyen suliban, illetve beszéltem emberekkel, stb... és azt mondják, hogy pl. a jazz konziban a zongora az ilyen alaphangszernek számít, amit mindenki ismer és tud rajta játszani, ha nem is profi szinten. Én csak gitározni tudok valamennyire, de ilyenkor mindig elkeseredek, hogy úristen de gagyi vagyok :D.
2011. nov. 2. 00:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen, a zongora kötelező más hangszerek mellett.

Elsősorban azért, mert nagyon segíti az összhangzattan és más elméleti részek tanulását. Vedd fel a gitár mellé- "zonogora-kötelező" -ként, zeneiskolában. Az nem olyan súlyos, mintha zongoraszakos lennél. Elkeseredni nem kell, majd alakul, csak gyakorolj sokat:)

2011. nov. 2. 00:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen.

Én 1-2 évvel a gitár után kezdtem el zongorázni, és óriási lökést adott. Ahogy az előttem szóló is írta, a zongorán áttekinthetőbbé válik a zene elméleti része, amit később a gitáron hasznosíthatsz. A zongorával azóta se haladtam előre, sima akkordos kíséretet tudok, meg azt a pár darabot, amit megtanultam, de tényleg nagyon hasznos volt.

2011. nov. 2. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!