Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongorázás kiskorom óta...

Zongorázás kiskorom óta tetszik. Soha életemben nem játszottam hangszerem. Most 21éves vagyok. Nagyon szívesen megtanulnék zongorázni. Mit javasoltok? Volt aki ilyen idősen kezdett tanulni? Meg tudok még jól tanulni zongorázni? Debreceni vagyok amúgy

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 23:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

szia

köszi a biztatást :)

2011. jan. 8. 13:31
 12/16 anonim ***** válasza:

A zeneiskolai oktatásban általában csak szolfézst kell tanulnod, ha zongorázol.

Heti két zongoraórád van, ezek alapból 30 percesek, ketten vagytok a tanárral. Ha ügyes vagy, akkor átmehetsz később úgynevezett "B" tagozatra, itt 2*60 perces órák vannak.

Emellett kötelező szolfézst tanulni, azt hiszem, hogy legalább 3 vagy 4 évig, heti 45 percben. Ez csoportos óra, a szolmizációs és ábécés hangokat, hangnemeket tanuljátok meg, plusz jól kottát olvasni. Ha ezt tudod, akkor kérheted, hogy ne kelljen járnod, csak mondjuk vizsgázni.

Ezek vannak minden iskolában.

Van ahol a szolfézshoz kapcsolódik, van ahol kiváltja, és van ahol szolfézs mellett kötelező zeneirodalmat is tanulni.

Ezeket a tárgyakat általában nem szokták a diákok szeretni és nem is szokták megtanulni. Pedig sokat segít. Segít abban, hogy egyrészt könnyebben megtanuld az anyagot, másrészt hogy szebben, igényesebben tudj játszani.

2011. jan. 8. 13:39
 13/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod

így mostmár jobban átlátom a témát

2011. jan. 8. 15:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia !

amit linkeltél annál szerintem egy év alatt simán eljutsz komolyabb szintre :) hogyha elkezdesz zongorázni akkor hajrá, sok sikert !

Ajánlom neked Schumann-t , szép komoly darabjai mellett irt egy pár sor könnyebb darabot =) üdv : Én

2011. jan. 18. 17:57
 15/16 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2011. jan. 18. 18:10
 16/16 anonim ***** válasza:
zongora tantuszt ajánlom
2013. jan. 2. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!