Miért ennyire előítéletesek az emberek a metállal szemben?
Mindenki akinek elmondom, hogy metalt hallgatok, úgy néz rám, mintha mindjárt le akarna locsolni szentelvízzel, mikor a kereszténységhez is kb annyi köze van az illetőnek, hogy megtartja a Karácsonyt. Mindenki azt hiszi, hogy ez a zene arról szól, hogy valaki artikulálatlanul üvölt, a metálosok sátánisták, otthon meg a sötét szobában feketemisét celebrálnak kecskevérrel, holott egyáltalán nem erről van szó.
Maga a zene pedig, hát, pl ennek itt:
http://www.youtube.com/watch?v=D0hRznmgLUo több tartalma van mind zeneileg, mind szövegileg mint a sok mainstream sztárocskának akiket valaki kihúz a totál ismeretlenségből egy összetákolt f*s számmal amiből van kismillió ugyanolyan, aztán éjjel-nappal nyomatja a rádióban, hogy már rosszul legyél tőle.
Amit nagyon imádok, bár magyar az a Dalriada. Ezt még a nem metalos ismerősöm is szereti:
Persze, tudom, hogy vannak ennél sokkal összetettebb számok, sőt annyi olyan banda van aki már azt se tudja mit kezdjen iszonyatos progressziójában...
De most nehogy már ezen vesszünk össze. :D
Öhm.. bocsi, 19:52-es, de egyáltalán ismered az Opeth-et ? Nem úgy néz ki.
Három akkordból a áll a Tankcsapda, de nem a Opeth.... még ilyet :O
AMúgy ez vicces, én is ezt tapasztalom. Megkérdezték tőlem, hogy milyen zenét hallgatok, mikor megmondtam, azt mondták, hogy nem nézik ki belőlem. Ezzel arra akartam célozni, hogy csendesebb vagyok, és ők a metált az értelmetlen ordítással meg húrtépkedéssel párosítják. Én meg megkérdeztem, hogy ezt hiszi-e róla ? Hát elég elkeserítő...
Tanárom is azzal jön, hogy egy lánynak nem való ilyen "durva, idegbeteg" zene.
Hát... én ezekre már nem válaszolok semmit, félek hogy a 2000. ismételgetés után vérszemet kapnék.
http://www.youtube.com/watch?v=EUUo9crSdf8
Ez a jó zene!(Nyugi nem vmi sz@r popp vagy repp)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!