Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a baj a NEM márkás gitárokkal?

Mi a baj a NEM márkás gitárokkal?

Figyelt kérdés

Sokan kritizálják a nem márkás gitárokat. Például ott van szegény Harley Benton. Mindenki csak rosszakat mond róla. Meg Powerstate, vagy Vorson. Mi a hiba bennük? Talán a hangjuk? Most már nagyon kíváncsi lennék, hogy miért csak drágább Epiphone meg Vintage gitárokat javasolnak mindenkinek.

Esetleg megfizethető áron (50ezer alatt) van jó minőségű gitár?

Előre is köszönöm válaszotokat!

Remélem megvilágosulok :)

2010. nov. 29. 06:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Eleinte én is így gondoltam. De mostmár tudom, hogy minnél drágább a gitár, annál könnyebb a kezelése. Annál több a hangszínlehetőség. Kezelésre is pl. azt értem, hogy a húrok közelebb vannak a testhez. Stb...
2010. nov. 29. 07:18
 2/11 anonim ***** válasza:

A beépített anyagok minősége nem mindegy. Persze a nevet is megfizeted, de a "márkás" gitárgyártók figyelnek a fa korára, nedvességtartalmára, szerintem az erezetet is figyelik, stb. A noname üzemek általában csak összeszerlnek, nem figyelnek a nüanszokra.

Sok múlik, azon is, hogyan beállítják-e a hangszert. Az olcsó munkaerő legtöbbször nem tudja, hogy ő hangszert szerel össze, nem pedig a nyakat illeszti a testhez, vagy a húrlábat. A nagyok is belefuthatnak ilyenbe, de ott több pénz jut (te fizeted) a minőségbiztosításra is.

2010. nov. 29. 08:31
 3/11 anonim ***** válasza:
olyan mint a szuzuki vs merci végülis megy megy de azért más egy mercit vezetni mint egy szuzukit és nemcsak az érzés miatt
2010. nov. 29. 08:58
 4/11 anonim ***** válasza:

Azért a Vintage is csak Gibson kópiákat gyárt, Epiphone meg a Gibson leányvállalata kifejezetten az olcsóbb modelleket gyártják, nehogy a Gibson névre tapadjon folt néhány rosszabbul sikerült példány miatt. Ezek sem "márkásak", inkább középkategóriának nevezném.

Ha olcsóbban akarsz kijönni, szerintem inkább a használt piacon keressél mint a "szegény" HB kínálatából.

2010. nov. 29. 09:27
 5/11 anonim válasza:
olcsó gitár= olcsó fa= szar fa= szar hang
2010. nov. 29. 11:47
 6/11 anonim válasza:
és ha szar fába raksz egy 500ezres hangszedőt akkor csak felerősíti a szar hangjának hátrányos tulajdonságait. Egyszer kell venni egy jobb hangszert, de az megéri. pl mexikói fender már lehet hébe hóba venni 80ezertől, figyelni kell. én pl 85ért találtam mexikói fendert és szól ugy mind egy amerikai. Volt csomó olcsó gitárom de hozzá nem lehet hasonlitani a drágább fához. De te todd, ha nemköltesz rá pénzt nem kell csodát várni tőle. De ez mindenhol igy van.
2010. nov. 29. 11:50
 7/11 anonim válasza:
jah meg a fa töredezettségét is figyelik, mind az embereknél röntgen. csak a fára is van ilyen módszer. ha nagyon tele van hajszálerekkel a fa akkor azt kidobják vagy kópiát gyártanak belőle.
2010. nov. 29. 11:52
 8/11 Daweee000 ***** válasza:
Egyrészt a szar fa és hangzás, de ez csak a kisebb baj kezdő gitár esetén, az igazi gáz, hogy a szerelékek sza.ok, centire áll a húr a fogólaptól, nem tartja a hangolást, 5 percenként csavargathatod, egy gyenge tremoló rátesz erre még egy lapáttal (akkor is ha nem használod) és csak a szenvedés megy vele egész nap hogy használhatóvá tedd. Tudom, átéltem. Ahogy megmondták előttem, marék rizsért az összeszerelő munkás nem fogja neked műgonddal összerakni a cuccot, rossz alapanyagból pedig úgy sem lehet sokat kihozni. Hogyha komolyan gondolod ezt az egészet, érdemes legalább egyszer befektetned egy használható hangszerbe, hogy ÉLVEZD a játékot, és ne szenvedj miatta. 50 alatt esetleg a Cort ajánlható még, azon belül is egy fix húrlábas példány, hogy kevesebb probléma legyen a hangolással, van egy érzésen hogy Les Paul kéne neked, (Epi és Vintage említése miatt) szóval nagyjából LP szerű a Cort TS100 (bár erről nem tudok semmit) valamint a Z42 (kevésbé LP-s, inkább csak körvonalakra, de azért szerintem k. jól néz ki az is :) ) és 50K körül vannak.
2010. nov. 29. 18:27
 9/11 Daweee000 ***** válasza:
De amúgy V99 van már 60-ért, vagy használtan még olcsóbban.
2010. nov. 29. 18:31
 10/11 A kérdező kommentje:

Húú.. köszi a sok választ!

Elég sokat segítettek.

Kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek a Stagg L400-as Les Paul másolatról.

Elég jónak tűnik. Árban már feszegeti a határokat (47900Ft)

videók alapján elég jónak tűnik a hangzása is.

2010. nov. 30. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!