Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valaki lefordítaná nekem...

Valaki lefordítaná nekem magyarra a Men at Work - Land Down Under c. számot?

Figyelt kérdés

Vagy neten megvan valahol a magyar fordítása?

Nagy köszönet, aki segít!

2010. nov. 10. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én imádok fordítani:-) Igaz, nem tudok olyan jól angolul, de azért megpróbálkozom vele.Amúgy én is nagyon csípem ezt a számot:-)Amúgy a "Land down under" azt jelenti kb, hogy "az a lenti ország", de Ausztráliát hívják így.

"Egy lerobbant kombiban utazva

egy hippi útvonalon, tisztára zombi fejjel

Megismertem egy furcsa hölgyet,ő idegessé tett

Befogadott, és reggelit adott nekem

És ezt mondta:

Abból a lenti országból jöttél?

Ahol a nők izzanak és a férfiak fosztogatnak?

Nem hallod, nem hallod a mennydörgést?

Jobb, ha futsz, jobb ha elrejtőzöl.

Kenyeret vásárolva egy embertől Brüsszelben

Hat láb magas volt, és tele volt izmokkal

Azt mondtam:-Beszéled az én nyelvemet?

Ő csak mosolygott, és adott egy vegetáriáus szendvicset.

És azt mondta:

Én a lenti országból jövök

Ahol ömlik a sör, és az emberek okádnak

Nem hallod, nem hallod a mennydörgést?

Jobb ha futsz, jobb ha elrejtőzöl.

Bombayben egy kunyhóban heverve

Beesett arccal, és nem sok mondanivalóval

Azt mondtam a férfinek:-Próbálsz megkísérteni?

Csak mert gazdag földről való vagyok?

És azt mondta:

Ó, a lenti országból jössz?

Ahol a nők izzanak, a férfiak fosztogatnak?

Nem hallod a mennydörgést?

Jobb, ha elfutsz, jobb, ha elrejtőzöl."

Tudom, nem túl magyaros, de ennyire futotta:-)

Amúgy, ha valaki tud jobbat, írja meg, kíváncsi vagyok:-)

2010. nov. 10. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagyis nem lenti ország, hanem inkább "lenti föld"
2010. nov. 10. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogyha megnézed ezt a videoklipet, rájössz, mit énekel, mert ugyanazokat csinálja, amit mond.

http://www.youtube.com/watch?v=JEgCkOfl4jE

2010. nov. 10. 11:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!! :-*
2010. nov. 11. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem hagy nyugodni ez a dalszöveg:-)

Közben nézegettem még a videót, és oda volt írva, hogy a "hippie" szó az ausztrál szlengben a marihuanát jelenti(ezt nem is tudtam, tök jó, nem?:-)).Tehát a második mondatban a "head-full of zombie" nem zombifejet jelent, hanem beszívott fejet:-)

Egyébként ebben az ősrégi videóban egy csomó érdekesség van leírva, lefordítom ezt is neked, hátha érdekel:

-A videót két napon keresztül forgatták egy Sidney-hez közeli homokbányánál.

-A "Tanelorn" egy évente megrendezett hippi zenei fesztivál Ausztráliában.

-A Men at work ezt a számot arról írta, ahogyan " a durva európai kultúra rátelepszik Ausztrália természetes szépségére".

-Az eredeti ausztráliai telepesek közül nagyon sokan Angliából száműzött bűnözők voltak.

-Büntetés a koalák kínzásáért: 300 ausztrál dollár

-Colin Hay(az énekes) egy építkezésen áthaladva döntötte el, hogy a bandának a "Men at work" nevet adja(Emberek a munkában).Tízből kilenc srác csak ült, a maradék egy csinálta az összes munkát.Colin 1985-ben kilépett a bandából, és szólóként folytatta tovább.

-a "vegemite"egy kenyérre kenhető tipikus ausztrál étel, ami erjesztett zöldségekből és az ausztrál sörfőzdékben kimaradt élesztőből készül.(tehát a "vegemite sandwich" nem vega szendvics, ahogy én gondoltam.)

-1:33:Colin azt mondja, hogy ettől a pillanattól nem emlékszik, hogyan folytatódott a jelenet forgatása.

-A kenguruk akár 9 láb magasra is megnőhetnek, és súlyos sebeket okozhatnak éles karmaikkal.

-Az ausztrál címeren egy kenguru és egy emu látható.Egyikük sem megy hátrafelé, ez Ausztrália soha meg nem hátrálását jelképezi.

-A Men at work helyi pubokban kezdte a zenélést- 10 dollárért hetente.

-Ausztráliában törvényellenes a koalákat háziállatként tartani.

-3:00: A kapzsi fejlesztők által meggyilkolt természetes ausztráliai szépség szimbolikus temetése.

-Ez a szám három hétig volt a slágerlisták első helyén, míg Toto Afrikája a második helyre szorította.

-A következő héten a Men at work visszatért a "lenti földről", és visszanyerte az első helyet.

Hát ennyi:-)

2010. nov. 12. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdekességket! Egyébként az általad említett Toto - Africa című számot is imádom! :-)
2010. nov. 16. 19:49
 7/9 anonim válasza:
A vegemite sandwich-ről. 1983-ban itt volt egy barátom Ausztráliából (ugye ebben az időben még új volt ez a szám) és meg volt veszve ezért a szendvicsért. Ha ettél már xar kaját, Én azt hittem valamilyen lekvár de az édes ízzel köszönő viszonyban sem volt az a förmedvény. Ő két pofára habzsolta.
2011. febr. 24. 00:43
 8/9 Becixxx ***** válasza:
Valami olyasmi lehet, hogy a gazdag csaj azt modja neki, hogy "Te lentről jöttél...".
2020. ápr. 10. 18:03
 9/9 anonim ***** válasza:
A "down under" Ausztràliàra is utalhat.
ápr. 7. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!