Az elektromos gitár soundja függ a jack kábeltől? Ha igen miért?
1. Szerintem meg az a szellemi fogyatékos, aki nem tudja, hogy a "jack" az egy csatlakozótípus nem pedig kábel.
2. A gitárnak mióta van "soundja"? Én eddig úgy tudtam hogy az egy hangszer, aminek hangja van.
3. Az elektromos gitár hangzására semmilyen befolyással sincs egy szakszerűen elkészített csatlakozókábel. Aki nem szellemi fogyatékos, az tudja, hogy a gitár hangjára a zenész szempontjából a gitár, az effektberendezések és az erősítőberendezés kezelőszervei vannak befolyással - na meg a teremakkusztika...
#3 rendben, köszönöm a válaszod, most már mindent értek: Kérlek, máshol vezesd le a frusztráció, ne a kérdésem alatt.
Mert amit ide kuláztál semmi haszna. Jól érezhető, hogy fingod sincs a témáról.
Note:
Szerintem érthető a question. Ha te ennyire dumb vagy, akkor pls ne válaszolj. Thx.
Btw:
Amikor a hangszerboltban vásárolok a gitáromhoz kábelt ezentúl ezt fogom mondani:
“Szeretnék venni egy hangszer kábelt az elektromos gitáromhoz, aminek a két végén 6.3 milliméteres mono Jack dugó van.”
Visszakérdez: “aha, tehát egy jack kábelt?”
Erre én: Mi? ember… nem értesz magyarul? Fogyatékos vagy? Nincs olyan, hogy “jack kábel”… Jack csatlakozótípus van…
…Aztán vásárlás nélkül elmegyek….
Válaszoló - én (az 1. és 3.) veled ellentétben tudom, hogy működik a villanygitár és az ahhoz tartozó összes elektronika. Bármikor tudnék ilyen berendezéseket készíteni, ha ez szándékomban állna.
A kábelnek csakis a kapacitása számít érdemben, mert az üzemi frekvencia nagyon alacsony. Elég, ha mindig egy kiválasztott kapacitású kábelt használsz (lehetőleg egy nagyobbat, amihez kompenzálhatod a kisebb kapacitású eszközöket), így a legkevésbé sem kell aggódnod az esetleges hangszínváltozások miatt. A klasszikus villanygitárokon nem használnak hullámimpedancia-illesztést.
Ráadásul van még egy nagyon nem rendkívüli képességem is - képes vagyok különválasztva használni az összes általam beszélt nyelvet, melyek közt megtalálható úgy a magyar, mint az angol.
Na, pubi - ezt csináld utánam!
A #6 (02:16) válaszom második bekezdésében szakmailag színvonalasan megválaszoltam a kérdésedet - így talán a "köszönöm!" a helyes reakció - nemde?
🤔
Kiegészítés a kérdésemhez:
(1-3-6-8 te ignoráld, te menj másik kérdés alá böfögni)
Azt tapasztalom hangfelvételkor, hogyha kábelt váltok akkor a “sound” a “tone” (a hangzás ha úgy tetszik) is megváltozik.
(SM57 mikrofonnal veszem fel az gitárerősítő kimenetét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!