Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen gitárt vegyek?

Milyen gitárt vegyek?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni gitározni, de teljesen amatőr vagyok, fogalmam sincs, milyet kellene vennem. Tudtok ajánlani tanuláshoz való gitárt?

okt. 20. 15:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Pont az a legfőbb különbség a kettő között, hogy a klasszikus nejlon, az akusztikus névvel illetett pedig fémhúros. Az előbbinek puhább hangja van. Zeneiskolában a klasszikus zenészek ilyenen játszanak.

A fémhúros gitár élesebb, szikrázóbb.

Na, az ilyen “nagyszerű” noname tákolmányoktól KELL óvakodni.

Az élettől is elmegy a kedved, nemhogy a gitározástól, ha ilyen selejten kezdesz el tanulni.

Megkerülhetetlen kiadni a pénzt egy jó hangszerre. Persze, nem a luxus modellre, de megbízható márkájú, megbízható minőségű hangszert hangszer gyártó cégtől. Ibanez, Fender, Yamaha, Cort, aminek vannak olcsóbb szériái is.

okt. 20. 18:38
 12/19 Mojjo ***** válasza:
100%

@9:

"A fém drágább mivel az komolyabb konstrukció"

Mondjuk ennél nagyobb hülyeséget még itt a GYK-n is ritkán olvasni.

okt. 20. 18:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan gondolod a gitár tanulást, és nem akarsz évente újat venni, ami ráadásul hamis, élvezhetetlen játszani rajta, akkor befáradsz egy hangszerboltba, és onnan választasz egy IGAZI gitárt.
okt. 20. 18:41
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Miért lenne hülyeség a 9-es válaszom? 20 éve gitározok, tudok ezt-azt róla. Képzeld, a fém húrosnak a nyakában van egy menetes merevítő pálca amit állítani is kell időnként imbuszkulccsal (pl húrszett váltáskor különösen ha vastagabbra vagy vékonyabbra cseréled). Anélkül vagy kettétörné a nyakat a fém húrok húzóereje vagy csak feltépné a fedlapot/letépné a húrlábat. (írtam is hogy ezért nem érdemes nejlon húrosra fém húrt rakni) Azt hiszed hogy ez a különbség ingyen van, nincs plusz gyártási költség? De mondok jobbat, egy elektromos gitár annál is komolyabb konstrukció mert abban nem csak nyakpálca van hanem elektronika is és az sincs ingyen, csak egy normális hangszedőszett kerül önmagában annyiba mint egy komplett klasszikus gitár. (nyilván ezek csak a kezdő hangszerekre vonatkoznak, belépő szint felett már nem az a fő árképző hogy mennyi anyag van benne hanem hogy milyen minőségű)
okt. 20. 18:56
 15/19 A kérdező kommentje:

"A nejlon húros nejlon húros, a fém húros pedig fém húros, az a különbség.."

Wow, sosem hittem volna...

Nem gyerekgitár árát számon rá, mint mondtam, foalmam sincs mi éri meg és mi nem. Köszönöm azoknak akik ajánlottak márkákat, úgyis még nézelődöm egy ideig mielőtt döntök.

okt. 20. 20:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más egy jó gitáron játszani mint egy olcsón.

Ha olcsót veszel, 2x veszel elgalább (egyszer az oclsót, utána meg a jobbat, mert rájössz, hogy pénzkidobás volt...)

Ha jó a gitár, kéynelems, jó a kidolgozása és nincs vele gond, már a játékra és gyakorlásra csábít. Hidd el ,ha gondok vannak agitároddal és foylton az jár a fejedben, hogy ez meg az lehetne jobb, ez rossz stb., akkor nem fogod egy idő után szívesen a kezedbe venni.

Érdemes használt hangszert is nézni.

okt. 21. 16:47
 17/19 anonim ***** válasza:
80%
Hangszert lehetőleg hangszerboltban kéne venni...
okt. 21. 21:31
 18/19 A kérdező kommentje:

16#

Köszi a tippeket :)

17#

A kérdésre lehetőleg releváns válasszal kéne felelni. Vagy sehogy.

okt. 22. 01:03
 19/19 anonim válasza:
39%
Nejlon húros az nagyon rossz, legalábbis nekem az volt, nem tudtam vele rendesen játszani. Fém húrosat vegyél.
okt. 26. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!