Miért gondolják sokan azt, hogy a régi zenék értékesebbek, jobbak mint a mai zenék?
Teljes szövegkontextusra ment, nem kimondottan neked Kedves Vezető.
Hanem attól kezdve, hogy valaki azzal érvelt, hogy manapság nincs komolyabban kidolgozott mű.(nem mellesleg az sosem vált mainstream-é régen sem)
Persze, régen is voltka egy nyári slágerek, meg olyan előadók, akik akik hamar eltűntek a színről.
De ott jobban meg kellett küzdeni, hogy hallhatóak legyenek. Most bemegy valami tehetség kutatóba, vagy felnyom pár számot spotyra, ytra. És már hallgathatják is.
Régen, ha ki akartak adatni egy kazit, bakelitet, sokkal több munkát kellett bele tenni.
De biztos lesz a maiak közül is sokan, a tehetségesebbje, aki majd fennmarad és 10-20-30 év múlva ők lesznek az etalon. Csak még őket nehéz kiszűrni, mert annyi "zenész" van a maiak közül, mint égen a csillag és sokan, akik tényleg jók, elvesznek a tömegben.
De majd egyszer ők lesznek az nagy öregek, a kor meghatározói, ahogy most is annak tartjuk azokat, akik fennmaradtak régen.
12, értem, hát korszakoknak lett vége.
Pop, Rock, Disco, Techno, stb.. pl egy Michael Jackson Bad et Martin Scorsese rendezett aprólékosan, művészien.
De az említett Madonna dal is kiállta az idő próbáját, de a
Jam&Spoon Right in the night nak sincs szégyenkezni valója ma sem.
Alkottak, audiovizuális élményt.
Europe is eszembe jutott.
De akár Sub Bass Monster fotelos klipje is jókor volt jó időben.
Ma, sokan azt hiszik elég egy jó csaj/csávó, motyog valami mumble rap et pl, egy okostelefonba és jész a zene/klip.
Az az igazság hogy az internet teret adott mindenkinek, régen nem került ki ennyi szemét, kellett valami hogy leadja pl a Viva, MTV..
Persze ez is csak egy szelete az egésznek.
Magic Affair Omen 3, Culture Beat, Billy Idol, George Michael, de még egy Space Frog Fallow Me is megkomponált..
Mert régen nem mesterséges intelligencia csinálta a zenéket.
Nagyon hiányoznak a régi, tehetséges előadók
Mert ha bele gondolsz ma már inkább tucat zenék születnek mint hogy egyedik tucat témákról nők pia drog stb.
vagy csak szerelem megcsalás stb.
Nincs nagyok sokszínűség bár régen se volt minden zene azért fénypont sőt.
Csak most már más gondolkodás mas az igény, és sztem persze tisztelet a kivételnek de egyik korosztály sem hajlandó nagyon nyitni és megérteni más generációk zenéit és izléseit.
Te ki tuja lehet nincs is mit megérteni.
De persze tisztelet a kivételnek hisz kivételek mindig vannak!
Sztem ezér....
Azért, mert a magyarok többsége zenében is borzalmasan tájékozatlan és lusta és igénytelen, és ugye tele van az ország besavanyodott, múltba révedő "régen minden jobb volt" emberekkel.
Szerinted hányan ismernek mai NEM mainstream zenéket?
Ez kb. olyan, mint nálunk irodában. Kénytelen vagyok hallgatni a fosch Retro rádiót a 40 pluszos kollégák miatt, és van olyan kolléganőm, aki köpköd a mai zenékre, aztán dúdolja a Rapülőket :D Rapülők, Emberek, Michael Jackson, Hungária - micsoda minőségi zenék!
amúgy én többnyire metalt hallgatok, és ott is ugyanez megfigyelhető. Vannak olyan oldalak (pl. shockmagazin), ahol az az érzésed, hogy besavanyodott 70 évesek írják a cikkeket, mert kb. a Tool a legújabb együttes amit hallgatnak és olyan együttesek mennek el mellettük, mint a Spiritbox, Sleep Token.
A 40 + os kollégáid meg kénytelenek elviselni Téged 🙄
"Michael Jackson mincsoda minőség"
Micsoda érvelés/komment, a Pop egyik kirányát melyik mai Pop Énekes mellé raknád , úgy 1 lapra ? 😃🤦
Aki szerint jobbak a régi zenét, az gondolom, imádja az AE bizottság, Trabant, Rapülők és hasonló förtelmeket, lol.
A "régen még igazi zenék voltak" dumával a levitézlett, idegen nyelvet nem beszélő, jellemzően kőbuta, de azért beképzelt idősebb generáció kábítja magát.
Egy 45 feletti löttyedt magyar prolit sosem fogsz rávenni arra, hogy meghallgasson legalább egy Dream Theatert, mert lusta hozzá, csak nyomja két böfögés között a hülyeségét, és nem veszi észre, hogy egy AE bizottság totál egy szinten van Azahriah-val.
Nem akarok személyeskedni, de amikor ilyen Kedves Vezető-féle láthatóan nem túl eszes gyári melósoknak is ekkora arca van, ott azért sok mindent nem lehet tenni.
Elég sokat beszélek külföldikkel, de az átlag magyar 45 felettinél hlyébb és beképzeltebb emberrel életemben nem találkoztam. élnek a kis világukban és vmiért egyszerű proliként vmi eszes megmondóembernek tartják magukat (természetesen csak a neten).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!