Miért szeretik sokan az ABBA-t, amikor unalmas?
Ez egy ízlés, szubjektív, neked ez tetszik, másnak meg amaz!
Én pld nem hallgatok pop-ot mert kommersznek és unalmasnak tartom.
"A mai popzene sokkal változatosabb"
ezzel azért lehet vitatkozni. az abba dalai popzenei mércével jól össze voltak rakva
"az emberek 90%-a is jobban örülne, ha az elavult pop-ot lecserélnék a maira."
hát jó reggelt. rég le lett cserélve. az abba több, mint 40 éve volt utoljára slágerlistás.
“az emberek 90%-a is jobban örülne, ha az elavult pop-ot lecserélnék a maira“
Ezt mire alapozod, kiket kérdeztél meg erről? Vagy csak “hasraütésből” mondod? A saját ízlésedről ne beszélj mások nevében!
“Csak” 37 éves vagyok, de a retro zenéket jobban szeretem, azoknak még volt hangulatuk, érzelmi világuk, míg a mostani popzenék annyira monoton hangzásúak, alig hallani bennük valami hangulatot, én pont ezért ezeket tartom inkább unalmasnak, arról nem is beszélve, hogy egymásnak adják a kilincset az egyslágeres előadók, akikről csak nézek, hogy “ez meg ki?” Ezért mondom, hogy kb. 9-10 éve haldoklik a zeneipar, bár manapság is készülnek jó számok, de nagyon kevés, a legtöbb sajnos inkább a felkapottságra megy, reklámból terjeszteni, talán Ed Sheeran az egyetlen, akinek még sorban töretlenül jó számai vannak!
Egyik kollégám 31 éves nagydumás srác, bár Ő a retroért nem rajong, de a 2000-es évek slágereit mindketten szeretjük, és frankón meg is mondta: “ezek voltak az igazi zenék, nem ám a mostaniak!”
“az abba több, mint 40 éve volt utoljára slágerlistás”
Attól függ, #2-es, hol és honnét nézzük.. 2021-ben például a Retro Rádió a hallgatói szavazatok alapján készített egy ezres toplistát, amin a Dancing Queen lett a legelső, és még további 20 ABBA-sláger került fel a listára, amivel egyértelműen a legnépszerűbb előadó lett, 2022-ben Stockholmban pedig már egy modern virtuális 3D-s ABBA-koncert is teltházas volt, amin felcsendültek az örökzöldek!
Én amúgy korszaktól függetlenül a válogatott zenéket szeretem, és az ABBA slágerei között is van több kedvencem, sokkal inkább hallgatom őket, minthogy elaludjak például egy Azahriah-számon!
Nálam mostanában minden új évet az ABBA- Happy New Year dalával indítom. Éjfélkor benyomon és ez a legelső dal, amit minden január 1-jén meghallgatok.
Mai popzene... inkább hagyjuk..de ez ízlés kérdése. 34 éves vagyok, de inkább a 90-es, 2000-es évek dalait választom.
#4 vagyok. Igen, kérdező, nem tudom, mennyi és melyik ABBA -számokat hallottad eddig, de a legnagyobb slágereik szerintem abszolút nem unalmasak! A “Dancing Queen” tipikusan felidézi a ‘70-es évek hangulatát. A “Voulez-Vous” és a “Does Your Mother Know” csak ‘79-es dalok, de már tipikusan a ‘80-as évek stílusára hajaznak, relatíve pörgősebb diszkó zenék. A “Take a Chance on Me” számot 1992-ben feldolgozta a brit Erasure együttes. A “Gimme! Gimme! Gimme!” zenéjét pedig Madonna lekoppintotta 2005-ben a “Hang Up” című számához.
Ezeken kívül még néhány alapvető ABBA -sláger, amiket illik ismerni:
Money, Money, Money
Chiquitita
Mamma Mia
The Winner Takes It All
SOS
Super Trouper
Waterloo
Fernando
Happy New Year
Honey, Honey
I Have A Dream
Thank You For The Music
Ring, Ring
A legtöbb régi zene borzasztóan túlértékelt.
Azt meg ne felejtsd el, hogy a magyarok többsége vhol a 90-es évekbentart zenék terén, és lövése sincs a mai zenékről, kivéve pár mainstream együttesről, amit hallott.
Ha magyarok igényesek lennének és haladnának a korral, nem lenne Retro rádió sem, ahol ugyanazokat túlértékel "slágereket" adják orrba-szájba, nem beszélve kőbuta kivénhedt Bochkorról.
"Azt meg ne felejtsd el, hogy a magyarok többsége vhol a 90-es években tart zenék terén, és lövése sincs a mai zenékről, kivéve pár mainstream együttesről, amit hallott."
a régiekről sem. és ezzel el is érkeztünk oda, ami sok "új" zenével problémám: valójában nem is új, korábban valaki (vagy maga az alkotó) már elsütötte ugyanazokat az ötleteket.
egyébként az egész nyugati világban fel van értékelődve a retró. ennek elég sok különböző oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!