Az hogy milyen zenét hallgatunk összefügg az intelligencia szinttel?
A kérdést azért tettem fel, mert miközben böngészek az interneten vagy beszélgetek másokkal, esetleg nyilvános helyen akaratom ellenére hallok párbeszédeket. Néha elcsípek egy-egy olyan mondatot, hogy "ilyet értelmes ember nem hallgat" "aki ilyet hallgat buta, unintelligens" stb..
Nos, magamból kiindulva, én hallgatok komolyzenét, rock, metál, pop, rap, de néha trash előadókat is, mint pl T Danny esetleg.
A felsoroltakon kívül még rengeteg műfajban hallgatok zenét, kicsit mókás is mikor egy The Doors szám után jön egy Byealex. 😃
De, ha állítólag összefügg a zenei ízlés az intelligenciával, értelmi szinttel, akkor ilyenkor az én esetemben mi van? Az alapján, hogy mit hallgatok épp úgy ugrál az iq szintem vele együtt? 😃
Köszönöm előre is a válaszokat, mert erre nagyon kíváncsi vagyok, eddig senki nem tudott értelmes választ adni erre, azok közül, akik szerint összefügg a kettő.
Ezzel már eleve az a baj, hogy stíluson belül is óriási különbséget vannak.
Ugyanazon belül vannak akiket szeretek, de a legtöbbjét katasztrofálisan szarnak tartom.
Magas IQ: klasszikus és dzsessz
100-as droid: pol és bármi, ami a hitlisteken van
Alember IQ: nigger és azt imitáló műfajok
Átlagos IQ-m lehet, van egy mérnök diplomám, semmi extra.
Jazz, blues, skatepunk, emo, metalcore, post-hardcore amiket minden nap hallgatok.
Szerintem nincs összefüggés, fontosabb az hogy tényleg úgy hallgassunk valamit hogy tetszik, ne azért mert trendi.
Van összefüggés, számtalan kutatás foglalkozott ezzel és találtak elég egyértelmű kapcsolatot, viszont amivel te találkozol a való életben, az igazából nem kutatás alapján mondják, hanem csak simán leszólják azt, aki szeret egy bizonyos zenét.
De itt van pár kutatás a témában:
"Tehát nem csak baromság a zenei ízlés és az IQ közé párhuzamot vonni"
Ezt emeltem ki, mert ezzel a teljes kommented összefoglalható.
Senki nem ezt állította. Senki nem beszélt párhuzamról vagy egyenlőségről. A kérdés arra vonatkozott, hogy bármilyen kapcsolat van-e és tényszerűen tudjuk, hogy van.
"e etnikumra gondoljatok, én se arra gondolok, hanem kulturális érára, kb átlag képzettség szerint sávosan többnyire"
Ilyen kutatás van, én is linkeltem, ahol nézték a szülők végzettségét és a család jövedelmét, de attól még hülyeség, amit írtál a kommentedben, mert simán nem igaz.
#15 A metált és hasonlókat kifelejtettem, valóban összetettebb műfaj, ebből kifolyólag nagyrészt fehérek és japánok körében kedvelt.
Alsóból kifelejtettem a mulatós és szabolcsi sakálüvöltés-core Grófo nótákat. Gyerekek és fiatalok ironikusan hallgatják, magam is tettem középiskolában, de rá kellett jöjjek, rombolja a szellemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!