Ez egy sima csavarozott nyak, műanyagból meg max. játékgitárt gyártanak, vagy nagyon olcsó gagyit.
szept. 13. 17:31
2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem rossz gitárnak néztél utána
Az ilyen festett nyakú gitároknál én pont azt szeretem, hogy nem olyan érzés mintha egy sima fadarab lenne a kezemben
Közben még találtam a Harley Bentonnál is ilyet
szept. 13. 20:18
3/8 anonim válasza:
Szerintem a festett nyaknál nem találtak jobb nevet neki, de simán tévedhetek, mert fogalmam sincs amúgy. :) Tapintásra semmi különbség a naturálhoz képest, tekintve, hogy ott is kezelt fával van dolgod, amin kell legyen durván kopásálló védőréteg. A különbség ott kezdődik, hogy az észlelésünk feldolgozásának 70%-át a látás adja, az agy pedig nincs egyértelműen részekre tagolva, minden mindennel összefügg, így a látvány elég nagy súllyal boríthatja akár a többi észlelt paramétert is, a tapintást is. Persze mivel a festék nem lakk, lehet ott tényleges fizikai különbség is, és lehet, hogy koromsötétben, lehetőleg bekötött szemmel is túlságosan nagy biztonsággal tippelnél jót, hogy mi van a kezedben két tökegyforma, csak más nyakbevonatú gitár közül. Más kérdés, hogy egyébként mennyire lényeges ez, vagy mennyire olyan probléma, amit pl egy halványan megszilikonolajozott kis mikroszálas törlővel ne lehetne praktikusan orvosolni.
szept. 13. 22:32
4/8 anonim válasza:
Nincs lefestve a nyak, csak rá van rakva egy réteg másik fajta fa.
Lakkozott nyak. Le van festve ugyanazzal az anyaggal, mint maga a test. Alatta fa, nem műanyag az. 😅
szept. 16. 22:23
8/8 A kérdező kommentje:
#7 az milyen komoly már, hogy egyedül te értetted mi is a kérdés
Tudom, hogy a nyak is fából van nyilván nem műanyag csak a vastag festék réteg miatt egyáltalán nem érezni fának, olyan a tapintása mintha műanyag lenne, nekem nagyon bejön
külföldi oldalon is felhoztam ezt a témát aztán arra jutottunk, hogy ezek eredetileg testen átmenő nyakúak lettek volna csak végül így olcsóbb lett az előállítás
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!