A Taylor Swift-jelenség talán a modern zenetörténelem legnagyobb eseménye?
szerintem igen. Elképesztő sikerei vannak, sorra dönti meg a rekordokat (még azokat is, amiket ő döntött meg korábban) az albumaival, turnéjával, és elképesztő befolyása van a gazdaságra, az emberekre, stb.
Az, hogy "csak egy popelőadó"... hát, igen, a leghíresebb, rádió-kompatibilis számai valóban popszámok, de vannak alternatívabb, indie stílusú albumai is - amik egyébként szintén több rekordot, díjat szereztek.
Amiatt mindenképp kiemelkedő a legtöbb kortárs előadó közül, hogy maga írja a dalait és mindig élőben énekel a koncertjein.
Ha férfi lenne, valószínűleg jobban elismerné a társadalom és nem azon lovagolnának, melyik exéről írt dalt - rengeteg férfi előadó is ezt csinálja, azt mégsem kritizálják. Ráadásul ilyen szakítós dalokat írni... nagyon tehetséges zeneszerző. Az tény, hogy a hangja nem annyira különleges, de ez mutatja is, mennyire sok mindentől függ valakinek a sikere.
Szóval összegezve szerintem igen.
A Beatles pedig egy csoda, nem hiszem, hogy túl poros lenne:DD de sokan hasonlítják Taylort a Beatlemániához, szerintem világszinten biztos van akkora hype, mint anno a Beatles körül. Csak ők ugye férfiak voltak, és ezért könnyebben elismerték az emberek a sikerüket:D
"mindig élőben énekel a koncertjein" - Hát, a tiktokon én mást láttam...:D
"Csak ők ugye férfiak voltak, és ezért könnyebben elismerték az emberek a sikerüket:D" - Szimplán csak jobb zenékszek voltak.
#17 pedig így van. Fent van egy csomó videó arról, hogy bakizik, rosszkor lép be, mást énekel, elfelejti a szövegét, stb. Emellett egy 3,5 órás koncerten többször gitározik, zongorázik is, van akusztikus rész, ott azért elég nehéz lenne playbackelnie...
Más zenészek voltak. Zeneileg nem lehet őket összehasonlítani - az egyik a hatvanas évek rock, a másik meg pop, country, indie, elektropop... A jelenséget kell összemérni. Nyilván te a Beatlesre fogsz szavazni, ha a rockot szereted jobban. Én mindkettőt szeretem, a hangzásukat, a dalszövegeiket. Taylor dalszövegeivel, mivel kortárs, nekem sokkal könnyebb azonosulnom, de hát ez nagyon szubjektív. A sikerük, hatásuk viszont nem az, hanem tények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!