A zenetörténelem korán elhunyt nagyjai közül ha egyet
feltámaszthatnátok, ki lenne az?
Figyelt kérdés
Azokra gondolok, akik idejekorán hagytak itt minket, betegség, gyilkosság, öngyilkosság vagy baleset miatt. Ha egyet választhatnátok hogy újra éljen, ki lenne az?
Hát, ha úgy vesszük, zenetörténethez tartoznak a felsoroltak, de egyiket sem gondolnám, hogy olyan hiányt hagyott maga után, hogy elgondolkodnék rajta, mi lenne ha nem halt volna meg korán.
Ha ezekből lehet csak választani, akkor talán Lennon.
2020. okt. 13. 15:09
3/22 anonim válasza:
Janis Joplin-t jelöltem, de csak mert Jimi Hendrix nem volt a listán :)
2020. okt. 13. 15:14
4/22 anonim válasza:
Nekem egyik sem olyan, akit fel akarnék támasztani, annyira nem volt nagy egyik sem!
2020. okt. 13. 15:32
5/22 anonim válasza:
Ezek közül egyiket sem. Nem alkottak maradandót, mint pl. Mozart vagy Beethoven.
2020. okt. 13. 15:41
6/22 anonim válasza:
Jackson, Freddie és Bowie közt nem tudnék dönteni, azért Freddie-t jelöltem be, mert rá még nem érkezett szavazat.
2020. okt. 13. 16:25
7/22 anonim válasza:
Az általad felsoroltak közül Kurt Cobain-t. Bár a Nirvana egy alapvetően slágeres zenekar volt, Kurt maga nagyon unkonvencionális, experimentális zenéket szeretett, és mivel mindig is undorral tekintett a hírnév, meg a siker számos aspektusára, az In Utero-val kezdetét vette egyfajta szembemenés mindazzal, ami miatt a Nevermind sikeres lett; szerintem ha nem is feltétlen a Nirvana keretein belül, de idővel eléggé lement volna elborultba. Megnéztem volna nála is egy ilyen Coltrane-féle "legpopulárisabbtól a legavantgárdabbig" karrierívet. (De amúgy enélkül is a Nirvana áll a legközelebb az ízlésemhez a listán szereplők közül.)
Listán kívülről ők jutnak azonnal eszembe: Tim Smith (Cardiacs), Jun "Nujabes" Seba, Viktor Tsoi (Кино), Ray-Ray Schuler (The Mayan Factor), John Coltrane, Camu Tao.
2020. okt. 13. 16:30
8/22 anonim válasza:
Most Bowie-ra nyomtam, főleg azért, mert kíváncsi vagyok, vajon a ★ (ami szerintem a Low mellett a legjobb albuma) indusztriális jazz-rockja után milyen irányba haladt volna tovább, meg hát egyik nagy szívfájdalmam, hogy sosem volt egy Death Grips-Bowie turné...
2020. okt. 13. 16:39
9/22 anonim válasza:
A Mercury - Lennon - Joplin hármasból az első kettő tekintélyes életművet hagyott maga mögött, Joplin pályafutása viszont lényegében csak 4 évig tartott, így benne maradhatott talán a legtöbb tartalék. Ezért szavaztam rá.
2020. okt. 13. 20:59
10/22 Mojjo válasza:
Nemtom, a zenetörténelem korán elhunyt nagyjai Mozart, Chopin, Schubert, Mendelsshon stb... Az itt felsoroltakat a zenetörténelem nagyjainak venni igen meredek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!