Zenekarnak tanácsadás?
Tehát, szeretnék egy zenekart alapítani 2 haverommal (mind 16f). Mindenképpen rock témában csinálnánk, minél keményebb irányzatot, (keményebb punk, metál). Bentlakásos csak fiú gimibe járunk, háromhetente hazautazással. Pénzünk nincs, mindenkinek van akusztikus gitárja, többiek játszani is tudnak rajta, én egy hete kezdtem. Barátaim tudnak még hegedülni és zongorázni, a dob macerás, mert én szívesen tanulnám, de
A nincs pénzem dobszerkóra
B nem tudnánk vele próbálni rendesen.
Milyen felállásban kéne csinálnunk?
Köszi a válaszokat.
Én azt tanácsolnám, hogy egyelőre dolgozzatok a jelenlegi hangszerekkel. Dob alapokat tudtok keresni youtube-on, millió van belőle stílusonként, konkrét dalok dobsávjai is fent vannak. A lényeg, hogy szokjatok össze, gyakoroljatok minél többet. Ha már jól mennek más előadók dalai, elkezdhettek (akár inspiráció mentén) dalokat írni, kidolgozni őket, zene és szöveg együtt. Ha már van pàr dalotok, azokat gyakoroljátok minél többet, hogy akár meg lehessen mutatni másoknak is, illetve elgyakorolt dalokkal már elmehettek egy pár órára kibérelhető próbaterembe, ahol profi cuccokkal tudtok gyakorolni, akár felvenni demókat.
Hajrá hajrá!!!:D
bevesztek basszerosnak?
Ilyen zenéket hallgatok: The Story So Far, Knuckle Puck, No Pressure,A DTR, Neck Deep. ..
Első olvasásra ebből egy akusztikus rockot játszó zenekart lehet kihozni. Ahhoz nem is kell feltétlenül dob + basszus. A hegedű miatt akár kicsit folkosabb irányba is mehettek, ha érdekel az a világ.
Javaslom, hogy hallgassatok bele néhány kedvelt rockzenekarotok akusztikus ("unplugged") előadásába, ha van olyan. Bár igazából a lényeg az, hogy minél többet gyakoroljatok és zenéljetek együtt. Aztán előbb-utóbb úgyis lesz komolyabb felszerelés és (fokozatosan) kialakul a zúzda. :)
Énekelni esetleg tud valamenyikőtök?
Én azt mondom, maradjatok a tervnél, és egyetlen feladata mindenkinek az, hogy pénzt szerezzen hangszerre. Teljesen mindegy, hogy hétvégi pakolászás feketén vagy enyhén zord külsejű, de jó hatásfokkal szépre puccantható motyók sokkal többért elpattintása adja az anyagi vérkeringést, vagy a másik ezer mód egyike, egy a lényeg: minden hangszer és elektronika szükséges, és egy alapszintű, de nem hitvány hangosítás is, ami a próbateremből kicipelgethető, ha tényleg szükséges (de inkább legyen kereke meg fogója, höhö).
A legfontosabb, hogy ti jól érezzétek magatokat. Mi kizárólag azon a csatornán tudunk hihetetlenül sokat kapni.
Ha a Kovbojoknak ment a koleszos körülmények közti zenélés, akkor nektek is menni fog. :-D
Először próbáljatok meg azzal dolgozni, ami van! Akusztikus gitáron is lehet gyorsabb tempójú dalokat játszani, egy kis hegedűvel, meg billentyűkkel (harmonika hangszínnel) megtámogatva pedig egész jó folk-punkot lehetne összehozni.
Pofátlanul fiatalok vagytok még, szóval egyáltalán ne aggódjatok, ha úgy érzitek, még nincsenek meg az eszközeitek.
Kezdjétek el, és majd kialakul. A tag összetétel és az eszközpark is.
Beszéljétek meg a közös kedvenceket, töltsetek sok időt együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!