Vannak itt írói tanácsadók?
Sziasztok!
Mostanában felkeltette a figyelmemet a könyv/regény írás. El is kezdtem írni egy fantasy-romantikus történetet, amely a 19. században játszódik, egy teljesen másik bolygón. Az lenne a kérdésem, hogy akadnak-e itt ilyen emberek, akik írópalánták szárnypróbálkozásaival foglalkoznak? Aki elolvasná az eddig kettő - hosszabb - fejezetű kis írásomat, véleményt mondana róla, egyszóval: segítene a csúcsra törni, tehát, hogy képes legyek befejezni. Kaphatnék tőle tanácsokat, min javítsak, min változtassak...stb.
Előre is köszönöm!
Szia:)
Nem vagyok szakértő de sokat olvasok és szerintem tudnék segíteni, és egy korrekt véleményt és esetleg tanácsot is adni neked. Ha gondolod küldd el az egyik részletet privátban.
"segítene a csúcsra törni, tehát, hogy képes legyek befejezni."
Fordítva ülsz a lovon. Ez a te regényed, neked kell erőt érezned magadban ahhoz, hogy befejezd. Legyen akármilyen jó/rossz, egy kívülállónak nem lehet olyan fontos a te saját alkotásod, mint neked. Ha már egyáltalán a befejezéshez másokra van szükséged, akkor nem éri meg a segítség.
Egyébként érdekes az alapvilág, de nem teljesen világos: egy másik bolygón a földi történelem tökéletesen megismétlődött (ezért a XIX. századunk ott is ugyanolyan XIX. század, adott esetben ott is így nevezik), vagy az emberiség valami csoda folytán a XIX. század előtt kolonizált egy másik bolygót, és a földi történelem szerinti XIX. században vagyunk, de egy más bolygón, más (?) kultúrával?
Szívesen elolvasom, és véleményezem, bár, nem vagyok profi, csak írogatog, ha ráérek. Küldd el nekem, ha gondolod! :)
Elöljáróban csak annyit, hogy a történet folytatását találd csak ki egyedül, mert ha tanácsok alapján alakítod, esetleg a végén már nem Te leszel benne, nem Te leszel a történeted, és az nagy hiba! :) A hangulatban, stílusban, egyéb finomságokban, nyilván érdemes meghallgatni másokat is.
Ezt csak azért mondom, mert mikor elkezdtem írni, egy ideig csuklóból kiráztam a fejezeteket, de mikor publikáltam, és elkezdtek jönni a kommentek, hogy jaj, gyorsan folytasd, XY-nak ne essen baja, erről meg erről ugye írok még bővebben is... tehát, jelentkeztek az olvasói igények, meg akartam felelni nekik, és teljesen leblokkoltam.
Azóta kinőttem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!