Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit gondoltok a Genesisről?

Mit gondoltok a Genesisről?

Figyelt kérdés

2024. jún. 26. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Geometry dash?
2024. jún. 26. 19:33
 2/7 Mansour ***** válasza:
100%
Szeretem a 70-es évekbeli Genesist, nagyon egyedi és minőségi zenét csináltak, a legnagyobb progresszív rock együttesek egyike volt ebben az időszakban. A 80-as évektől viszont egyre egyszerűbb, gagyibb, slágeresebb zenéket csináltak, ezt a korszakukat már nem szeretem.
2024. jún. 27. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Jó féle, szeretem Phil egyedi, karakteres hangját.
2024. jún. 27. 20:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A progrock korszakuk számomra befogadhatatlan, a King Crimsonnál is vadabb. A populáris korszakukban viszont a legnagyobbak voltak, amit a műfaj ki tudott termelni. Egészen egyedülálló, hogy egy zenekar két műfajban is etalonná tudjon válni.
2024. júl. 1. 01:56
 5/7 Mansour ***** válasza:
100%
Nálam pont fordítva van, én annyira szeretem a progresszív korszakukat, hogy a populáris korszakukat csak egyfajta árulásként tudom látni, ezért ezek a zenéik számomra értékelhetetlenek. Lehet, hogy színvonalas popzenét csináltak, még az is lehet, hogy a legjobbak voltak ebben a műfajban, de én nem vagyok képes más együttesekkel összevetni az ekkori zenéjüket (pedig amúgy szeretem a színvonalas popzenét is), egyszerűen nem tudok elszakadni attól, hogy a progresszív korszakukkal vessem össze, és ahhoz képest csapnivaló, amit a 80-as évek elejétől csináltak.
2024. júl. 1. 12:03
 6/7 Mansour ***** válasza:
100%

"A progrock korszakuk számomra befogadhatatlan, a King Crimsonnál is vadabb."

Csináltak vad dolgokat, de azért a King Crimson (amúgy az is nagy kedvencem) még vadabbakat csinált, már a 70-es években is. De mindkettő egyensúlyban tudta tartani a vad, kísérletező, "őrült" dolgaikat, a szép, dallamos, jól megkomponált részekkel, így összességében nem mindig könnyen befogadható, de nagyon magas színvonalú, értékes és szép zenét játszottak.

Ami egyébként a befogadhatóságot illeti, hallgasd meg az Undertow, Afterglow, Carpet Crawlers, The Lamia, Time Table, Harlequin, és esetleg még a Firth of Fifth című számokat. Ezek mind gyönyörű, és szerintem nem különösen nehezen befogadható zenék. Vadnak meg semmiképp sem nevezhető.

2024. júl. 1. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Oké, teszek vele kísérletet, köszi a tippeket.
2024. júl. 1. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!