Hogyan csináljak hangstúdiót? . Hozzáértőknek. Többi
lent;)
11/22 anonim válasza:
ahogy néztem :
alesis aktiv hangfal : [link] 54500 Ft
lexicon alpha : [link] 27500 Ft
ehhez még egy énekmikrofon pl. akg 3700m: [link] 35900 Ft
összesen ez : 117900 ft
tehát kb 12000 Ft - ból egy tuti kis házi stúdiót össze tudsz hozni , persze számítógép is kell. Azt meg már 30000 ft - ból össze lehet hozni . De csak ha tényleg éneklésre kell a dolog 150000 - ből ki lehet hozni . Néz szét a neten hol olcsóbb , melyik jobb, vagy kérdezz meg eladókat a hangszerboltokban . Ők valószínűleg tudnak ajánlani olcsó és jó konfigurációkat . Én csak úgy nagyjából hoztam ezt össze . Kezdésnek ez a leírt összeállítás is tutira tetszeni fog neked mind hangminőségben és megbízhatóságban is . Ezek mind márkás cuccok , szóval ha én ilyen stúdiót építenék , akkor hasonló cuccokban gondolkodnék ... Sok sikert ...
2010. okt. 28. 11:43
12/22 A kérdező kommentje:
nagy baj lenne ha ien mikrofon vennék a szetthez amit összeállitottál?
[link] ennek jobb a hangzása... a gépem egy 2.8 as p4 es 2 giga ram 256 vidi kártya szerinted elég hozzá???:O
13/22 anonim válasza:
Dehogy is lenne baj , én csak egy nagyjából konstrukciót írtam le , amit belinkeltél az kicsit jobb mint amit én linkeltem be , főleg egy stúdióba , a géped teljesítménye bőven elég lesz , milyen hangkártya van benne ?
2010. okt. 30. 10:25
14/22 anonim válasza:
2010. okt. 30. 10:32
15/22 A kérdező kommentje:
Hangkártyám:...SoundMAX Digital Audio
Eszközazonosító: PCI\VEN_8086DEV_24D5SUBSYS_80F31043REV_0
GYÁRTÓAZONOSÍTÓ: 1
Termékazonosító: 100
Tipus: WDM
16/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat... Még egy kérdés..hangszigetelni szeretnék a jobb hangzás érdekében...Kéne egyjominöségü de arányaiban olcso szigetelö...Ajánlatok??? :D
Az állóhullámokat meg lehet törni akár falra szerelt tojástartóval is. De a mikrofonnal egy helyiségben lévő számítógép miatt szerintem felesleges.
2010. okt. 30. 14:57
18/22 A kérdező kommentje:
Elmagyaráznád???... nem igazán értem bocsikahh..:/
A síma falfelületen visszaverődik a hangod, amit a mikrofon is rögzít, ezért nem kívánt viszhang is rögzításre kerül. Az egyik lehetséges ellenszere, ha a felületeket megtöröd annak érdekében, hogy a hang szétszórodjon, és ne verődjön vissza. Lehet kapni hangfalak belső szigeteléséhez (okosok megmondják mi a pontos neve) használt szivacs, melynek felületén gúlák vannak. Ezt kell a falra felragasztani, ami részben szigetel is, részben megtöri az állóhullámokat. Ha egy helyiségben vagy a számítógéppel, akkor viszont ez majdnem felesleges, ugyanis a gép zaja (ventilátor) miatt sosem kapsz steril felvételt.
2010. nov. 2. 08:55
őőő izé
szerintem építsük is meg neki nem ?
jézusom........
2011. febr. 28. 16:24
Kapcsolódó kérdések: