Milyen zenéket/zeneszerzőket/bandákat/énekeseket illik ismerni?
Szerintem nincs azzal semmi gond, ha valakinek más az érdeklődési köre, és nincs otthon zenében.
Engem például a sportok nem érdekelnek, és ha az életem múlna az arany csapat tagjainak felsorolásán, tutira meghalnék, illik nem illik tudni, mert egyszerűen nem érdekel.
Leírok pár személyes kedvencet, illetve ezek olyan albumok amik általában is eléggé elismertek.
Lorde - Melodrama (pop)
Weyes Blood - Titanic Rising (pop)
John Coltrane - A Love Supreme (jazz)
Badbadnotgood - Talk Memory (jazz)
Jeff Buckley - Grace (rock)
David Bowie - Ziggy Stardust (rock)
Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (hip hop)
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (hip hop)
The Beatles
Queen
Led Zeppelin
Elvis Presley
Michael Jackson
Pink floyd
Madonna
Elton John
The Rolling Stones
The Doors
David Bowie
The Who
Black Sabbath
Bob Dylan
AC/DC
Frank Sinatra
Deep Purple
Nirvana
Radiohead
Red Hot Chili Peppers
Kb. ők azok, akiket alap ismerni, az összes többi utánuk jöhet.
Nem rossz amit #5 írt de még kiegészíteném:
Jimmi Hendrix, Janis Joplin, Frank Zappa, Bob Marley, James Brown, Carlos Santana, Rod Steward, Bryan Adams.
És még ez a lista is bátran bővíthető, de hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Amiket a fentiek is felsoroltak. De ha popzene, akkor az alábbi neveket is illik ismerni:
ABBA, Boney M., Adele, Katy Perry, Bee Gees, Eric Clapton, Paul McCartney szólóban, Prince stb.
De ha már mindenkeppen illik/nem illik hülyeséget játszunk, a teljesség igénye nélkül:
Bach, Vivaldi, Mozart, Haydn, Beethoven, Chopin, Schubert, Bizet, Mussorgskij, Csajkovszkij, Wagner, Orff, Debussy, Dvořak, Verdi, Ravel, Gershwin, Strauss (2 is van), Händell, Brahms, Liszt
Kell még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!