Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározni nagyon nehéz?

Gitározni nagyon nehéz?

Figyelt kérdés
Akkordokat
2024. jan. 11. 06:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szintedtől függ. Kezdőként az alap akkordok is nehezek, később meg már úgy jönnek, mint egy csettintés. Minden gyakorlás kérdése.
2024. jan. 11. 07:34
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Sokkal hamarabb és egyszerűbben megtanulható, mint más hangszer.
2024. jan. 11. 07:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése. Könnyű oda eljutni, hogy már látványos, élvezhető legyen.

De nagyon összetett hangszer, amit teljesen kiismerni nehéz lenne egy élet alatt. Én 20 év után is tanulok újat.

2024. jan. 11. 08:41
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Tanár kelleni fog hozzá mindenképpen, magadtól otthon nehéz feladat.
2024. jan. 11. 08:52
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

#4 Nehogy félreérts, nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsi vagyok.

A legtöbben mindig tanárt ajánlanak és minden bizonnyal igazuk is van, viszont a legnagyobb gitárlegendák szinte mind maguktól tanultak meg gitározni. Nem lehet, hogy az a jobb, ha az ember magától fedezi fel, hogy van-e tehetsége ehhez?

2024. jan. 11. 09:06
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

#4: és melyikhez?

Mert azért nem mindegy, hogy szamomra Slash példakép vagy Wes Montgomery. Olyan meg ritka, aki mindkettő területen magasan képzett.

2024. jan. 11. 09:25
 7/15 anonim ***** válasza:
28%
#5.Buckethead, kórunk legnagyobb művésze a világ legnagyobb gitárosaitól tanult. Nem tudsz mondani olyan autodidakta gitárost aki egyáltalán megközelíti jelenleg.
2024. jan. 11. 09:30
 8/15 anonim ***** válasza:
72%

#6.Slash nem egy komoly, képzett gitáros. Szépen játszik de nem vágja annyira az elméletet és megvannak a korlátai. Van Halen szintén olyan volt.

De nézd meg pl. Petrucci-t, akinek ott vannak az adottságai és sokat is tanult...

2024. jan. 11. 09:34
 9/15 anonim ***** válasza:
72%
#8: nem az volt a kérdés, hogy ki a jó gitáros, szóval nem is értem, mit akarsz ezzel. Hanem az, hogy hogyan találhat az ember tanárt abban a stílusban, amit ő szeretne.
2024. jan. 11. 10:21
 10/15 anonim ***** válasza:

Akit a jazz, vagy a klasszikus zene érdekel az szerintem zeneiskolában.

A könnyűzenéhez kb. mindenhol is találni oktatót, az alapokat a legtöbb tanár át tudja adni és utána már nagyjából elválik, hogy milyen irányba akar valaki haladni.

Amit akartam mondani Slash-sel, hogy mindenkinek megvannak a maga korlátjai ha valaki magától tanul. Egyrészt más és más(azért én is lennék annyira "képzetlen" gitáros, mint ő), de sokkal ki lehet tolni ha van egy jó tanár szerintem. Ahhoz is, hogy belevágjon akár magától mégis, nem árt valami háttértudás vagy más zenei képzettség, esetleg ismerős aki gitározik és legalább a tartást, fogást, alapokat le tudja rakni.(mert ha rosszul rögzül be az elején 10x annyi idő 1-ről a kettőre jutni, már ha sikerül)

2024. jan. 11. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!