Egy ilyen gitár megfelelő ajándék lenne?
Én próbálkoztam gitárral annó - de sajnos annyira nem volt hozzá hallásom, tehetségem hogy ezt én elengedtem, a környékben élők nagy örömére :) Tehát tapasztalatom sok nincs, most viszont udvarlok egy lánynak aki pedig már rég szeretne gitározni, csak nem jött még össze neki. Bal kezes, így ezt néztem ki neki "kezdésnek":
Valószínű Metált játszana rajta, ez jó ajándék lenne neki?
Illetve hozzá egy ilyen erősítőt, de itt is csak a vélemények alapján választottam:
Tehát régóta szeretne játszani gitáron, csak eddig - mondjuk hangszer híján - nem kezdett bele? Ha ezt tudod róla, meg hogy a keményebb zenéket szereti, akkor szinte biztos örömet szerzel vele. A termék minőségétől függetlenül, ahhoz nem értek igazából. De ki ne örülne, ha meglepnék egy hangszerrel, amire régóta vágyik? :)
Ha teljesen kezdő, laikus a gitárokhoz, akkor bátrabban tudsz válogatni, "meglepni". Más lenne a helyzet, ha haladó vagy profi zenész lenne, akkor eszedbe ne jusson helyette bármit is választani. :D
(Egyébként ez a balkezes-jobbkezes gitár is megosztó téma lehet, akárcsak a fenti gitármárka. )
Úgy értem a megosztót, hogy sokan nagyon dicsérik, néhányan pedig szidják. De ez minden szinte bármire elmondható itt (kivéve talán a nagyon sokat ajánlott Cort AD810 akusztikusról :D )
Az újabb Harley-Benton kérdéseknél talán több a pozitív:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=harley%20be..
És persze nem csak a gyártmány elsősorban a lényeg, hanem a konkrét modell. De én ebben nem tudok megbízható tanácsot adni, leginkább a gesztus részére reagáltam, hogy szép ajándék.
Ha van rá lehetőség, akkor menj el egy vagy több hangszerboltba, és mondd el az igényeket és a keretet rá. Ott megnézhető, kipróbálható, beállítva, működőképesen elhozható. Szerintem az biztosabb, mint netről rendelni.
Szóval akkor ez igazából egy párkapcsolati kérdés inkább, mint hangszeres. Mivel nem tudunk semmit a kapcsolat hőfokáról, reménybeli kifutásáról az életkorotokról, nem is igazán lehet tanácsot adni, de @7nek igaza van.
Ha meglepit akarsz, vedd a fáradságot, menj el egy hangszerboltba és add elő ezt a sztorit. Mondd, hogy szeretnéd a hölgyet elhozni, hogy kipróbáljon pár eszközt a jeles alkalomból, amire szeretnéd, hogy a szakeladó felkészüljön. Ha ez némi pénzbe is kerül-valszleg nem fog- akkor azt be kell vállalni. Amikor odaértek, már nem kell habogni, összebénázni magad, mert az eladó(k) fogja tudni, hogy mi a pálya és tényleg egy gördülékeny élmény jöhet létre.
Ha ez a verzió felkeltette az érdeklődésed, jöhetnek kérdések emberbarát hangszerboltokról.
Mondanám, hogy az egész utazást is el lehet még misztifikálni, ami kezdődhet egy szál rózsával, de ez már megint a hőfok és a fantáziád dolga.
Miért egy ilyen sötét gityót akarsz neki, a csajoknak lelke van és annyi szép különleges gitár közül választhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!