Eddig humbuckeres gitárral toltam egy esküvõi zenekarban. Gondolkodom egy váltáson HSS hangszedõsre. Ami visszatart, az az, hogy vajon mennyire lesz a single coil hangszedõ zajos egy aránylag összezsúfolt felállásban, ahol elég sok kábel, ledes fények vannak, ráadásul sokszor a hangszórók elõtt kell játszani. Elõszeretettel használok torzított hangszínt, az a humbuckeres kapcsolásban nem lenne probléma. Viszont a két single coilos kapcsolásban tiszta hangszínnél mennyire lenne zajos, kinek milyen tapasztalata van? Néha halkan kell játszani, úgyhogy nem lesz, ami elnyomja.
Annyira nem lesz zajos hogy élvezhetetlen lenne a játék, nyilván akkor senki sem használná. Szóval ha ez tartott vissza akkor nincs min paráznod, válts nyugodtan.
2023. jún. 28. 09:26
2/7 vmg válasza:
Szerintem is nyugodtan válthatsz, főleg ha tisztán használod a single coil-t akkor nem kell aggódnod a zaj miatt ahogy előttem is írták nem lesz élvezhetetlen.
2023. jún. 28. 09:43
3/7 anonim válasza:
Használj aktív hangszedőt (pl. Emg S WH), mert ezek gyakorlatilag zajtalanok, de visszaadják a klasszikus stratocasteres hangzást is.
2023. jún. 29. 09:37
4/7 anonim válasza:
@3 tévedésben él. Nem az aktív, szimpla hangszedő, ami zajtalan, hanem azok a szedők, amik szimpla tekercsesnek "mondják" magukat, de fantomként ott van mögötte egy másik tekercs is, ami kioltja a zajt. Ezt sokan nem szeretik, mert nem autentikus single coil(fedettebb hang, talán) de lehet ez is egy választás. A H/S/S kiosztás nem lesz probléma, mert a zúzós cuccokat úgyis a hambin kell vinni. A többire meg bátran használható bármilyen szelektor állás, ami neked tetszik. Egy dolgot nem szabad elfelejteni: ha a hídi dupla szedő felezhető, egyáltalán nem úgy fog szólni, mintha csak egy egy tekercses szedőt használnál, akár önállóan, akár a szelektor által belőtt bármiféle állásban. Ettől még H/S/S párti vagyok:)
2023. jún. 29. 22:38
5/7 anonim válasza:
#4 Nem élek tévedésben, hiszen nem azt írtam, hogy csak aktív hangszedő lehet zajtalan, csupán felajánlottam egy opciót, amivel van tapasztalatom. A hangszedő, amit én írtam, számomra simán hozta a stratos hangulatot (még ha nem is teljesen az igazi), ezért gondoltam, hogy a kérdezőnek is jó lehet. Ráadásul a javaslatom forrasztásmentes kábelekkel érkezik, vagyis ha a teljes konfiguráció ilyen hangszedőkből áll, akkor az egész bármikor átalakítható, fejleszthető, könnyen javítható.:)
2023. jún. 30. 05:26
6/7 anonim válasza:
4 vagyok, 3/5-nek. Ha ragaszkodsz egy butasághoz attól még az butaság marad, ráadásul félrevezető is. Aktív szedők sem zajtalanok, csak fantom tekercseléssel. Ez esetben olvasd el újra, amit írtam.
Kérdezőnek: ha valaki esküvőket játszik-amit bárhogy fikáznak, szakmailag erőteljes kihívás-hogyan juthat el arra a szintre úgy, hogy nincs megfelelő hangszerismerete? Én még ilyet nem hallottam, pedig van néhány évtized a kezemben.
Tessék, lehet lepontozni, ha fáj az igazság!
2023. júl. 1. 10:10
7/7 anonim válasza:
#6 Te olvasd újra, amit én írtam! Nem azt vitatom, amit írtál, teljesen tisztában vagyok a hangszedők felépítésével. Annyit írtam, hogy nekem van tapasztalatom ezzel a konkrétan aktívval, ami zajtalan, a hangja pedig eléggél jól imitálja a stratocasterek hangját. Mi ebben a butaság? Ráadásul a beszerelése is sokkal könnyebb, mert nem kell semmit sem forrasztani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!