Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárhoz elég egy...

Elektromos gitárhoz elég egy kombó erősítő, vagy kell még más is, pl: pedál?

Figyelt kérdés

Főképpen Black Metal, D-beat, Hardcore Punk zenét szeretnék jatszani. Még sosem volt elektromos gitárom, ezért teljesen tudatlan vagyok az ügyben. Az ilyen jellegű zenékhez kell még valami felszerelés a gitáron és a kombón kívül? Pl: pedál?

Hogy mondjak pár zenekart, hogy be tudjátok lőni milyen zenéket szeretnék tanulni, itt van néhány:

Discharge

Disclose

Burzum

Limp Wrist

Előre is köszönöm a segítségeteket :)

2023. jún. 11. 16:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%
Gyakorolni teljesen oke ez a marshall, de ha burzumot (filosofem) szeretnél játszani ahhoz kicsit kevés, én csapnék hozzá egy multit Boss gt10 használtan már elég olcsón lehet kapni
2023. jún. 13. 08:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én bár teljesen kezdő vagyok - január óta tanulok gitározni -, mégis hozzászólnék, mert ugyan olyan cipőben voltam, mint Te most.

Először is, ami a gitáron kívül mindenképp kell egy gitártartó - nem tűnik fontosnak, pedig nélküle szívás letenni a hangszert.

Egy jó kábel - felejtsd el a legolcsóbb kábeleket, hatalmas a különbség egy olcsó gagyi és akár egy 5000-6000ft-os kábel között.

Erősítőnek otthonra meg egy practice amp kisebb combo bőven elég.

Gondolom nem akarsz az elején több százezret rászánni - nincs is értelme -, így ami fontos lehet, az az, hogy mennyi helyed van és hogy számít-e a cipelhetőség.

Blackstar Debut 10E vagy Marshall MG10G például remek választás lenne - főleg ár/érték arányban.

De ha mindenáron effekteket akarnál , meg "többet" - és a pénz nem akadály úgy 80000ft-ig, akkor meg Marshall MG15GFX.

Ezek nem nagyok/nem túl nagyok, és remekül kiszolgálnának.

(ha a pénz pedig tényleg nem gond, akkor néznék a helyedben egy appos gyakorló erősítőt, mint a positive grid spark mini mondjuk, amivel aztán úgy szólhatnál, ahogy csak akarsz)

Minek vennél nagyobb combot, mint egy Orange Crush 35 RT vagy Boss Katana, ha a lakásban/házban roahdtul nem használnád ki őket - leglaábbis nem tekernéd fel a hangerőt, az biztos -, vagy amíg nem játszol másokkal, akár csak a próbahelyen. Az majd később jön.

2023. júl. 5. 03:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!