Miért nincs hangja a gitárnak ha lefogom?
Sziasztok
Megtudnátok nekem mondnai, hogy ha lefogom a gitáromon a húrt és megpengetem, akkor miért nincs hangja? Ha le kéne írnom, hogy milyen, akkor azt mondanám, hogy tompa. Valami tipp? Előre köszönöm.
ha elektromos gitár, akkor erősítő is kell hozzá...
meg kábel...
meg áramkábel...
és ezeket persze össze is kell kötni.
Megint találgatunk mert nem látjuk a hangszert. Nekem elsőre az ugrik be, hogy nagyon le vannak engedve a húrok. Üres húrt pengetve szól, mert a húrvezető szemöldök emel annyit, hogy tudjon rezegni. Viszont, ha lefogod egy érintőnél, akkor az egész húrt rászorítod a nyakra, ami lehetetlenné teszi, hogy rezegjen.
A többi találgatás megvolt, miszerint rosszul fogod, meg ilyesmi. De, ha rosszul fogod, beleér a kezed, vagy az épp nem odavaló ujjad, akkor is kellene valami szóljon.
Ha itt szeretnél megoldást, vagy bármi diagnózist kapni, fotózd le a hangszert. Főleg a gitárnyak/húr távolsága lenne érdekes. Esetleg egy kép arról, hogy lefogod és nem szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!