Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongorának, gitárnak vagy a...

Zongorának, gitárnak vagy a dobnak van "több értelme"?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elhatároztam magamat, hogy újra el szeretnék kezdeni zenélni, mivel régebben zongoráztam, de azt abba kellett hagynom. Értelemszerűen ha a zongorát választanám újra, akkor nem a nulláról kell mindent előről kezdenem, viszont a gitár (az akusztius és a basszus is) és a dob is egyaránt tetszenek, így nem tudok dönteni. Így hát ezért arra gondolok, hogy azt választanm, aminek így több "értelme" van, amit a legjobban ki tudnék használni. Például a zongoránál láttam már önjátszó zongorát, teljesen automatikus, ez pedig nálam azért kiverte a vizet! Viszont gitárnál szerintem egyáltalán nincs önjátszás, de a dobnál már van úgy gondolom.

Tehát a kérdés, hogy szerintetek melyiket válasszam, vagy hogy van-e egyáltalán értelme például a zongornának újra nekikezdeni, vagy a dobnak ha már van teljesen önjátszó zongora, és dob?

Előre is köszi mindenkinek!

2023. jan. 21. 12:20
A kérdező szavazást indított:
Zongora
Gitár
Dob
Egyik se, leírom
29 szavazat
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Persze, nem csak az önjátszó zongora és a dob miatt kérdezem ezt:D, hanem amiatt is, hogy melyik hangszernek van a legtöbb esetbe értelme.
2023. jan. 21. 12:23
 2/27 anonim ***** válasza:
40%
Kapaszkodj bakker, ott van az a rengeteg DAW, meg groovebox is, és senki nem esik pánikba miattuk, hogy kihalnak a hangszerek, max örülünk, hogy szinesedik a kultúra.
2023. jan. 21. 12:46
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Van trombitáló robot is.
2023. jan. 21. 14:20
 4/27 Waff ***** válasza:
56%

"viszont a gitár (az akusztius és a basszus is)"

Van az akusztikus gitár, és van az elektromos gitár, és van a basszusgitár, utóbbi valójában nem is gitár.

2023. jan. 21. 18:08
 5/27 anonim ***** válasza:
84%
#4 van a gitár, a basszusgitár, az elektromos gitár és az elektromos basszusgitár. ;-)
2023. jan. 21. 18:53
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja és mindkettőből van nyilván elektroakusztikus is.
2023. jan. 21. 18:54
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
#5.Meg van a nejlon húros klasszikus gitár is.
2023. jan. 21. 20:09
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt egyedül a kérdésnek nincs "érteleme". Az nem tudom, hogy jön ide hogy mi az "önjátszó" és mi nem. (Létezik mp3-at lejátszó gitár erősítő és szintetizátor is, de ez nem jelent semmit.)

- Ha szeretted régen a zongorát, és szívesen folytatnád, akkor annak van legtöbb értelme.

- Ha érdekel a gitár, egyedül énekelve magadat kisérnéd, akkor (akusztikus) gitár - bár ilyesmit lehet zongorán is. Ha a rockzene érdekel, akkor is gitár (lehet elektromos is)

- Ha az ütemek érdekelnek és nem a dallamok, és inkább zenekarral játszanál, akkor dob.

Ha többre is van idő és lehetőség, akkor olyat is lehet. Nincs egyértelműen olyan, aminek a legtöbb az "értelme" vagy épp "nincs értelme".

2023. jan. 21. 20:57
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Tehát annak van a legtöbb értelme, ami a legjobban érdekel.
2023. jan. 21. 20:58
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg random grid controller, ami minimum aftertouchot is tud (mert végtére is a linnstrument rohadt sok pénz, nincs újonnan, és senki nem adja el)
2023. jan. 21. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!