Van/vannak olyan zenék hogy az a története hogy valaki kétségbeesett, a padlön van, nem tudja hogyan áljon fel, nincs önbizalma, nem hisz a csodákban, nem hisz semmiben, nem reménykedik, kilátástalan( és nem szerelmi dologban)?
#2.Hogy minden popzene olyan ötletten az utóbbi években...
Nem rosszból írom, csak feltűnt.
Kérdésre válaszolva:
Szerintem Paradise Lost, Katatonia, Type O Negative, Tiamat, Moonspell, Lake of Tears, My Dying Bride, Anathem vonal mehet nyugodtan.
Egy kis Brave Murder Day vagy Gothic szerintem megadja az embernek a lökést a szakadékba az biztos.(ezért is szeretjük, az ember néha szeret "fájni")
Csak a blues, meg a régi magyar népdalok sem aktuálisak.
Modern formája egyértelműen az erős blues gyökerekkel rendelkező Doom Metal.
Szerintem egy Epicus Doomicus Metallicus-szal jobban azonosul egy 21. századi ember, mint egy 60 évvel ezelőtt megírt blues dallal.
Nem a minőségét vitatom, csak már nem aktuális.
Ahogy változik a társadalom, a világkép úgy a zene is igazodik ahhoz.
A Black Sabbath megjelenésével pedig pontosan ez történt, de a Candlemass tökéletesítette ezt a fájdalom zenei műfajt.
Bár belegondolva lehet hülyeséget írtam, mert van modern blues is.
De ott azért már rendesen alkalmaznak olyan effekteket, mint a hard rock-ban, mint a heavy metalban.
Valahogy nekem a blues = B.B. King maradt, szóval hagyjátok nyugodtan figyelmen kívül az előző válaszomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!