Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Késő már számomra, hogy profi...

Késő már számomra, hogy profi szinten megtanuljak hegedülni?

Figyelt kérdés

Alapjáraton kicsi koromban, elsősként kezdtem hegedülni. Ez a kilencedik évem, az alapvizsgám már megvan. Az a baj, hogy soha nem gyakoroltam eleget (sőt... És ezt így utólag nagyon bánom), pedig szerintem lenne hozzá egy alap érzékem. Viszont úgy érzem, ha jobban odatettem volna magam, sokkal jobb lehetnék benne. Késő ezen változtatni? Van még esély így, hogy esetleg ezzel foglalkozhassak a későbbiekben? (Sima gimibe járok, nem zeneibe.)

Köszönöm a válaszokat előre is!

2023. febr. 18. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van rá esélyed. Az nem valószínű, hogy kiemelkedő szólista válik belőled, de kitartó gyakorlással és kapcsolatépítéssel bekerülhetsz zenekarokba. Sőt, ha tényleg megvan benned az önkifejezés igénye, akár saját bandát is összehozhatsz, amiben te hegedülsz.
2023. febr. 18. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Konzervatórium

Zeneművészeti főiskola/egyetem

2023. febr. 18. 22:06
 3/7 Salx Narval ***** válasza:
100%
Van egy alapod, kár veszni hagyni. Átlagos muzsikusnak lenni sem szégyen és ki tudja hátha több is van benned, de ha meg sem próbálod bánni fogod. Én biztatnálak a folytatásra.
2023. febr. 19. 00:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én klarinétozok, gyakorlatilag 10 éves korom óta. Most vagyok 24 éves.

Zenekari tag vagyok és mégis ha megkérnének hogy játsszak el fejből bármit, vagy csak szimplán mutassak egy XY valamilyen skálát, képtelen lennék rá.

Viszont bármilyen kottát tesznek elém, azt ha nem is fújom el elsőre hibátlanul a 2. nekifutásra már majdnem hibátlanul eltudom játszani, viszont csak abban az esetben, ha körülöttem a zenekar is fúj.

Amikor otthon gyakorlom egyszerűen nem tudom hibátlanul eljátszani, szóval úgy szoktam gyakorolni, hogy felveszem a zenekarban az adott darabot és otthon a telefonról játszva elfújom. Gyakorlatilag ahogy hallom a dallamot, úgy akár csukott szemmel is egy-két hibával, de tökéletesen elfújom. Dallam nélkül, solo-ban esélytelen. Ezen pedig hiába akarok javítani nem tudok, én itt vagyok elakadva.

Viszont a hangszert nem kifejezetten szeretem, amikor beiratkoztam zeneiskolába, akkor zongorázni szerettem volna, de abban az évben nem volt tanár, úgyhogy 3 évig furulyán tanultam és utána kezdtem klarinétozni.

Soha nem voltam az a szorgalmas, gyakorlós típus, pont ugyanaz ahogy leírtad. Kottáról én is eltudok játszogatni bármit, de tökéletesen nem tudom, ha így tudnék játszani: https://www.youtube.com/watch?v=fuwjGtTXkJ4

Akkor elégedett lennék, de ebben a formában egy frusztráló hobbi, ami néha jó, néha meg teherként élek meg.

2023. febr. 19. 01:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az egészet. Ami nem boldogít és nem szükséges a megélhetéshez nem kell csinálni. Ha pedig szeretnél 'valaki/valami' lenni, ha az erőltetett menettel is érhető el, akkor csinálni kell. A kérdező esetében Zeneművészeti főiskola/egyetem, ahogy a #2-es írta.

A klarinétos fazont sem értem. Csinál valamit 14 éve, amivel nem tud mit kezdeni csak azért, mert anno nem lehetett azzal foglalkozni, ami igazán érdekelte volna. Amúgy elárulom, hogy nem késő elkezdened zongorázni sem. Jó alapjaid vannak, ha lebecsmérlően is beszélsz magadról.

2023. febr. 19. 07:27
 6/7 miccamacca ***** válasza:
100%
Szerintem bár ez most tuti klisésen fog hangzani de sose késő elkezdeni hangszeren játszani és tényleg ha szereted és csinálod, gyakorolsz akkor nem mindegy hogy 50 évesen vagy 10 évesen találtad meg? És nem azt mondom hogy aki 10 évesen kezdte nyilván több esélye van ezzel foglalkozni de ha az 50 éves rádöbben hogy jézusom eddig miért nem találtam meg ezt és elkezd ezzel foglalkozni 100% energiával akkor szerintem még az is lehetséges bár az tény hogy kell hozzá érzék. Szóval ez az én véleményem, köszönöm ha elolvastad és legyen szép napod!! <3
2023. febr. 19. 09:16
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
100%
Az nagyon fontos, hogy szeresse az ember amit csinál örömet kell, hogy okozzon különben megette a fene az egészet. Ha magadnak nem tudsz örömet szerezni, akkor másoknak sem fogsz tudni. "4" válts hangszert, mire vársz még. Fontos a józan önértékelés, de alábecsülni sem szabad magad, pláne ilyen fiatal korban. Majd ha közel hatvan leszel mint én akkor már mondhatod, hogy ez-vagy az nem igazán megy.:D
2023. febr. 20. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!