Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valaki használ/hallgat még...

Valaki használ/hallgat még kazettát ?

Figyelt kérdés

Én eddigi életem több mint felét eltöltöttem már vele (20 leszek nemsokára)

Jelenleg közel 1600 darab van

Van 3 deckem

egy Denon DRW-750

egy Onkyo TA-2230

és egy Akai GX-65

2 hordozható rádiós magnóm

valami noname és egy Grundig

2 "saját" walkman (amit én vettem)

egy Sony WM-EX150 és egy Panasonic RQ-X11

van még otthon egy másik Sony

(WM-FX193)

meg valami noname

Ha konkrétan leülök zenét hallgatni nálam csak kazetta szól (a bakelit lemez mellett)

Egyszerűen jó, egyszerűen... megvan az a sajátos hangulata, varázsa amivel magával rántja az embert

2023. jan. 26. 09:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Én nem hallgatok kazettát, bár vonzanak engem is némileg az ilyen dolgok, meg van a különleges hangulatuk. Bakelit lejátszónak és lemezeknek örülnék például.
2023. jan. 26. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
Én videókazettát szoktam még nézni, bár a magnó már kezdi feladni és nincs hova vinni javíttatni, szóval tákolgatom amíg lehet.
2023. jan. 26. 09:42
 3/14 anonim ***** válasza:

Nálam ha nem online rádió szól háttérzeneként, akkor kazetta.

Persze van Spotify, CD és bakelit is, de a kazetta a szívem csücske.

Egy Onkyo TA-2570-em van (meg tartaléknak egy TA-RW5050), és két hordozható: egy AIWA HS-P202M III és egy JVC CQ-F2, mindkettő komplett felújítva.

A műsoros kazetták mellett van párszáz saját mix illetve másolt, illetve egy többszáz különböző darabból álló még bontatlan üreskazetta-gyűjtemény.

2023. jan. 26. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritkán. Nekem kb 100 kazim van, de nincs szívem kidobni őket. Vettem egy magnót a konyhába, hogy majd mosogatáshoz néha csapatok egy kis Skinny Pupppyt. :-D Egyébként tök jól megmaradt a minőségük.
2023. jan. 26. 14:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 6300 kazim van jelenleg, amit az elmúlt 1 évben gyűjtögettem össze. Imádom. Napi szinten hallgatom őket, hol egy műsorost, hol egy random házi felvételes példányt. Amit pedig használok, az egy SONY TC-WE475-ös, ez az egyik legmodernebb deck.
2023. febr. 1. 18:13
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"ez az egyik legmodernebb deck"

A szónak abban az értelmében, hogy az egyik utolsó széria, amit még a régi érában gyártottak, valóban. :)

2023. febr. 1. 18:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
2006-2007 környékén már minden olyan anyagot átmásoltam CD-re, és/vagy PC-re amit nem lehetett megvenni, vagy letölteni. A kazettáimat (kb. 75 db) viszont nosztalgiából megtartottam és ezektől ezután sem fogok megválni. Lejátszani jelenleg csak egy walkman-en tudom (ez 24 éves, azaz idősebb, mint te, de teljesen jól működik és a kazettáimra is nagyon vigyázok), amit alkalmanként elő is pakolok. Jelenleg viszont inkább a még nem digitalizált VHS kazettáimat próbálom megmenteni (azaz DVD-re, vagy egyéb hordozóra másolni), mert ezek között akadnak pótolhatatlan ritkaságok is. Természetesen ezeket sem fogom kidobni (kb. 90-95 db).
2023. febr. 11. 19:11
 8/14 anonim válasza:
71%
Már régóta nem,mert kedvenc zenéim a neten megtalálhatóak.
2023. febr. 11. 21:13
 9/14 NTBS ***** válasza:
Igen vannak. Pl. Az egyik kollégám videókazettákat gyűjt.
2023. febr. 20. 13:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Már több mint 25 éve abszolút nem!

Interneten (YouTube, Spotify, Deezer, SoundCloud) kivétel nélkül minden zene megtalálható, ha az ember tudja, hogy mit keres, és azok már sokkal praktikusabb adathordozókra is lementhetők (például külső merevlemezre) ! Amúgy szeretem a retro dolgokat, és szeretek nosztalgiázni, de a kazettát gyűlölöm, mert nagyon sz#r: nem tudsz egyből odalépni, amit meg akarsz hallgatni, hanem hosszasan oda kell tekerni, a tekerés pedig károsíthatja a mágnesszalagot, ami viszont még megkímélve is egy idő után mindenképp elernyed, használhatatlanná válik! 1997 körül kaptam karácsonyra egy discman-t, azzal kezdődött nálunk a CD-s korszak, ami igazi megváltás volt, sokkal jobb: bármikor azonnal oda lehetett lépni a kívánt zeneszámhoz, és a lemez megkímélve akár örökéletű is lehet, nem romlik a minősége!

De még a bakelitlemez is hasonló tulajdonságokkal bír, szóval CD vagy bakelit - ezek bármikor jöhetnek, ha valaki retro hangulatban akar zenét hallgatni, de a kazetta szerintem felejtős, legalábbis nálam mindenképp!

2023. febr. 28. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!