Valaki használ/hallgat még kazettát ?
Én eddigi életem több mint felét eltöltöttem már vele (20 leszek nemsokára)
Jelenleg közel 1600 darab van
Van 3 deckem
egy Denon DRW-750
egy Onkyo TA-2230
és egy Akai GX-65
2 hordozható rádiós magnóm
valami noname és egy Grundig
2 "saját" walkman (amit én vettem)
egy Sony WM-EX150 és egy Panasonic RQ-X11
van még otthon egy másik Sony
(WM-FX193)
meg valami noname
Ha konkrétan leülök zenét hallgatni nálam csak kazetta szól (a bakelit lemez mellett)
Egyszerűen jó, egyszerűen... megvan az a sajátos hangulata, varázsa amivel magával rántja az embert
Nálam ha nem online rádió szól háttérzeneként, akkor kazetta.
Persze van Spotify, CD és bakelit is, de a kazetta a szívem csücske.
Egy Onkyo TA-2570-em van (meg tartaléknak egy TA-RW5050), és két hordozható: egy AIWA HS-P202M III és egy JVC CQ-F2, mindkettő komplett felújítva.
A műsoros kazetták mellett van párszáz saját mix illetve másolt, illetve egy többszáz különböző darabból álló még bontatlan üreskazetta-gyűjtemény.
"ez az egyik legmodernebb deck"
A szónak abban az értelmében, hogy az egyik utolsó széria, amit még a régi érában gyártottak, valóban. :)
Már több mint 25 éve abszolút nem!
Interneten (YouTube, Spotify, Deezer, SoundCloud) kivétel nélkül minden zene megtalálható, ha az ember tudja, hogy mit keres, és azok már sokkal praktikusabb adathordozókra is lementhetők (például külső merevlemezre) ! Amúgy szeretem a retro dolgokat, és szeretek nosztalgiázni, de a kazettát gyűlölöm, mert nagyon sz#r: nem tudsz egyből odalépni, amit meg akarsz hallgatni, hanem hosszasan oda kell tekerni, a tekerés pedig károsíthatja a mágnesszalagot, ami viszont még megkímélve is egy idő után mindenképp elernyed, használhatatlanná válik! 1997 körül kaptam karácsonyra egy discman-t, azzal kezdődött nálunk a CD-s korszak, ami igazi megváltás volt, sokkal jobb: bármikor azonnal oda lehetett lépni a kívánt zeneszámhoz, és a lemez megkímélve akár örökéletű is lehet, nem romlik a minősége!
De még a bakelitlemez is hasonló tulajdonságokkal bír, szóval CD vagy bakelit - ezek bármikor jöhetnek, ha valaki retro hangulatban akar zenét hallgatni, de a kazetta szerintem felejtős, legalábbis nálam mindenképp!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!