Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Faceless Man (Radics Peti)...

Faceless Man (Radics Peti) lemezéről vélemény?

Figyelt kérdés

#lemez #metál #Faceless Man
2022. dec. 6. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
szar
2022. dec. 6. 17:52
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Kicsit bővebben?
2022. dec. 6. 18:17
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
A tizenéves rajongóinak biztos tetszik, de annak aki tényleg benne van a metál világában egyből érződik mennyire amatőr, izzadságszagú és egyediséget nélkülöző anyagról van szó. Mindenkinek joga van zenét csinálni, csak nem mindenkinek érdemes, mert attól még nem lesz valakiből zenész, hogy valamilyen szinten tud gitározni, meg összehoz egy ilyen éneknek nem nevezhető valamit. Talán utóbbi a leggyengébb pontja az egésznek, bár nehéz választani. A szövegekre inkább nem is figyeltem, mert van egy olyan érzésem, hogy akkor már tényleg kiakadt volna a cringe mérőm. :D
2022. dec. 7. 12:56
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 Sajnos egyet kell értsek veled!.:/ Szeretem Peti videóit, a Perfect Lie című zenéje is tetszett (bár ott volt társelőadó is), de ez a mostani nem jött be. Picit olyan érzésem volt, mintha az Amaranthe demóit hallgatnám Elize Ryd nélkül. Kár érte, mert nagyon vártam.:(
2022. dec. 7. 13:28
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

Nekem kifejezetten tetszett. Az énekstílus is, a hangszerek, a mix/master is. 40 éve benne vagyok a metál világban és szerintem még külföldi viszonylatban is megállja a helyét. Nekem olyan érzésem van a lemez hallgatása közben mintha egy színdarab játszódna le. A sok párbeszéd is erre hajaz. Az énekstíluson is érződik, hogy szándékosan ilyen. Ez Peti stílusa a Faceless Man-el. Teljesen összhangban van minden mindennel.

Nem mondom, hogy hibátlan a lemez, de értem mit akart kihozni ebből Peti és szerintem zseniális lett.

Lehet itt szarozni meg pöffeszkedve leszólni, hogy uuu de gagyi mert Radics Peti, meg jaj de rossz, de azért azt ne felejtsük el, hogy egyedül rakta össze. Mindent. Nem felelt meg az elvárásoknak? Mást csinált mint amit az emberek vártak? Helyes. Végre valami újdonság. Szembe mert menni a tömeggel. Ez az ő víziója. Ha nem is tetszik sok embernek, mert nem tudják hova tenni, legalább a tisztelet legyen meg.

Magyar szintéren végre egy kis frissítés történt Peti által. Részemről 10/8 a lemez.

2022. dec. 7. 23:19
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

5-ös: Megkérdezhetem, hogy egyébként ezen kívül milyen zenekarokat hallgatsz? Csak kíváncsi vagyok milyen közegben, milyen összehasonlítási alappal ér számodra 10/8-at ez a lemez, kötekedés nélkül. Köszi ha leírod.

Radics Petivel egyébként semmi bajom, amit írtam az csakis a zenei teljesítményének szól (3-as ). Azzal pedig határozottan nem tudok egyetérteni, hogy egy ilyen lemezt egyedül összerakni nagy teljesítmény lenne. Példaként linkelek pár olyan albumot, ami szintén egyetlen ember munkájából született, érdemes minőség tekintetében ezekkel összevetni, ha már ez felmerült, mint érv a lemez mellett.

https://www.youtube.com/watch?v=P6D4pAukKys&ab_channel=Seaso..

(vendég énekesek szerepelnek rajta)

https://www.youtube.com/watch?v=Npxc2NrPtx4&ab_channel=Black..

https://www.youtube.com/watch?v=KObUnscwzoY&ab_channel=VOID999

2022. dec. 8. 01:14
 7/14 A kérdező kommentje:
"Lehet itt szarozni meg pöffeszkedve leszólni, hogy uuu de gagyi mert Radics Peti, meg jaj de rossz, de azért azt ne felejtsük el, hogy egyedül rakta össze." - Szerintem pont ez a baj, hogy egyedül rakta össze. Néha nem rossz, ha plusz vélemények érkeznek, vagy egy-egy zenésztárs felhívja valamire a figyelmet. A technika jó, hallgatás szempontjából is kedvező az anyag, de úgy gondolom, hogy ötlettelenek a dalok. Ami a Perfect Lie-ban megvolt, az itt nincs és ezt sajnálom a legjobban.
2022. dec. 8. 01:15
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Szar.. nem szar. Szubjektív dolgokon fogtok összeveszni? Tetszik vagy nem tetszik? Akiknek tetszik, azok tizenéves kisgyerekek, akiknek meg nem tetszik, azok világot járt sok éve metálvilágban élő bölcs szakemberek? Ne vicceljünk már.

Csak hogy legyen miért leminuszozni, fogalmam nem volt a TheVR podcastig Radics Peti munkásságáról, belehallgattam a zenéjébe és szerintem k*rva jó. Na bumm.

Producerként jelzem, hogy a lemez hangzásilag profi, itt-ott torzít, a dobokat én máshogy oldottam volna meg, de ez szakma. Peti hangján van még mit csiszolni, de amit a lemezen csinál se rossz! Bőven a hallgatható kategória. Kevesebbel is lettek már világhírűek sokkal rosszabb kiejtéssel.

Csak egy példa, a Skills in Pills lemezen Lindemann angol kiejtése katasztrófa, bűn rosszul ejti az angol szavakat és teljesen német az akcentusa. De ettől még zeneileg értékelhető és nekem is az egyik kedvencem. A németek viszont utálták, mert érezték benne azt az akcentust amit mi is érzünk Peti énekében. A világot abszolút nem érdekelte, hogy énekli Lindemann a szavakat, csak a németeket. Itt is ez a helyzet. A világot nem fogja érdekelni Peti hogy ejti ki a szavakat, csak minket, mert érezzük benne a magyart. Kérdés, hogy ez valóban akkora probléma?

Fent írtátok, hogy Peti nem zenész. Tudom, hogy sokakat frusztrál a tény, de sajnos az!

2022. dec. 8. 01:32
 9/14 A kérdező kommentje:
#8 De a Skills in Pills tele van változatos dalokkal, jól megírt zenével és dalszövegekkel, ezek pedig bőven kompenzálják Till rossz angol kiejtését, Peti lemezét viszont ötlettelennek érzem. Peti zenész is, ez teljesen igaz, de nem árt egy társ is mellé, aki adott esetben kicsit kipofozza az ötleteit. Tudom, magamat ismétlem, de miért nem egy a Perfect Lie-hoz hasonló lemezt hozott? Akár Vállai Krisztián is elvállalhatta volna újra az éneket... Nem a zenei tehetségét, hogy a technikát vitatom, hanem az ötletességet, ami itt szerintem nagyon hiányzik. Vannak együttesek, énekesek, akik 10-20 év után is képesek olyan lemezt hozni, ami tele van ötletekkel, neki meg szerintem ez az elsőnél sem sikerült.
2022. dec. 8. 01:41
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem a zenei tehetségét, *vagy a technikát
2022. dec. 8. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!