Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A vakon gitározás fejlesztő...

A vakon gitározás fejlesztő hatású?

Figyelt kérdés
Tehát van egy klasszikus darab, melynek tudom a fogásait, de a mozgásokat, akkordvamáltásokat még gyakorolnom kell. A vakon gyakorlás fejlesztő hatású lehet, vagy káros beidegződésekhez vezethet?

2022. nov. 25. 08:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
mit értesz vakon gitározás alatt? kiszúrod a szemeidet?
2022. nov. 25. 09:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Tényleg nem érted? Viszont súgok akkor: lámpa le, nem nézel oda, értem?
2022. nov. 25. 09:41
 3/12 A kérdező kommentje:

A behunyod a szemed kimaradt...

Azért tényleges vakság nem kell ehhez, de a vak gyorsgépíróknak is megvan még a szemük és látnak is velük...

2022. nov. 25. 09:42
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
#2 de HOVA???
2022. nov. 25. 09:45
 5/12 Mojjo ***** válasza:
96%

Azt akarja kérdezni, hogy nem nézi a fogólapot, meg a saját kezét, hogy hova pakolgatja.

Nem gondolnám, hogy ez káros bármihez is vezethetne. Ha valaki szeretne így gyakorolni, miért is ne.

2022. nov. 25. 09:48
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

#5 akkor miért nem azt kérdi?

és mit beszél félre? hogy jön ide a lámpa?

én megvárom a kérdező válaszát mindenesetre.

2022. nov. 25. 09:54
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
#3 a "vak gyorsésgépírók" nem látnak, mivel vakok. azt mondjuk nem tudtam hogy van ilyen csoport, főleg hogy csak hallás után tudnak gépelni, írott szöveget nem, így korlátozottak a lehetőségeik. viszont a gyors és gépírók mindig vakon gépelnek. ez egy kifejezés amit a gépírásra használunk. gitározásra nincs ilyen, szóval ha értelmes választ akarsz, akkor bizony normálisan kell feltenned a kérdést.
2022. nov. 25. 10:16
 8/12 Waff ***** válasza:
98%

Igen, fejlesztő hatású. Mivel nem nézed a kezeid, fogólapot gitározás közben, így az agyadnak el kell úgymond képzelnie az egészet. Kicsit olyan ez mint a fejben történő gitározás. Jobban és mélyebben rögzülnek a dolgok.

Saját tapasztalat, voltak szólók, lickek amiket fejben elképzeltem és lejátszottam párszor úgy hogy gitár se volt a kezembe, aztán otthon vagy próbán sokkal jobban ment már "élesbe" gitárral a kézbe. És....valahogy ezeket sokkal jobban megjegyeztem,nem felejtem el mint pl amit nem gyakoroltam így képzeletbe. Érdemes kipróbálni.

2022. nov. 25. 11:06
 9/12 anonim ***** válasza:
97%

Hozzátéve a gitározás alapvetően úgy történik, hogy nem nézel oda.

Ezt húrbiztonságnak hívják a szakirodalomban, mert ha mindig nézni kéne a húrokat, hogy melyiket pengeted egyszerűen nem tudnál olyan gyorsan játszani.

Amúgy meg igen, sokat javul a kézügyesség, a memória, gyakorlatilag minden.

2022. nov. 25. 12:21
 10/12 Waff ***** válasza:
94%
9@: általában nem a pengető kezüket nézik a gitárosok, hanem a lefogó kezüket.
2022. nov. 25. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!