A vakon gitározás fejlesztő hatású?
A behunyod a szemed kimaradt...
Azért tényleges vakság nem kell ehhez, de a vak gyorsgépíróknak is megvan még a szemük és látnak is velük...
Azt akarja kérdezni, hogy nem nézi a fogólapot, meg a saját kezét, hogy hova pakolgatja.
Nem gondolnám, hogy ez káros bármihez is vezethetne. Ha valaki szeretne így gyakorolni, miért is ne.
#5 akkor miért nem azt kérdi?
és mit beszél félre? hogy jön ide a lámpa?
én megvárom a kérdező válaszát mindenesetre.
Igen, fejlesztő hatású. Mivel nem nézed a kezeid, fogólapot gitározás közben, így az agyadnak el kell úgymond képzelnie az egészet. Kicsit olyan ez mint a fejben történő gitározás. Jobban és mélyebben rögzülnek a dolgok.
Saját tapasztalat, voltak szólók, lickek amiket fejben elképzeltem és lejátszottam párszor úgy hogy gitár se volt a kezembe, aztán otthon vagy próbán sokkal jobban ment már "élesbe" gitárral a kézbe. És....valahogy ezeket sokkal jobban megjegyeztem,nem felejtem el mint pl amit nem gyakoroltam így képzeletbe. Érdemes kipróbálni.
Hozzátéve a gitározás alapvetően úgy történik, hogy nem nézel oda.
Ezt húrbiztonságnak hívják a szakirodalomban, mert ha mindig nézni kéne a húrokat, hogy melyiket pengeted egyszerűen nem tudnál olyan gyorsan játszani.
Amúgy meg igen, sokat javul a kézügyesség, a memória, gyakorlatilag minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!