Nem, nem megy a gitározás még mindig de miért? Feladjam?
1# Szeretem de úgy érzem már jóideje hogy nem fejlődök már
2# igen megnéztem, a legkirályabb jelenet :D
Nekem 10 év után is csak a Hetfield szóló ment rendesen ha ez megnyugtat :D
Vannak stagnáló időszakok de ha nem hagyod abba idővel úgyis fejlődni fogsz.
Hát ezt így látatlanban/hallatlanban nem lehet megmondani.
Én azt mondanám, hogy tolj fel videókat a youtube-ra pl, ha nem akarod az identitásodat vállalni, akkor azt se kell, valami BeginnerGuitaristBéluka 1996 csatorna névre feldobod, az arcod nem látszódik, csak az hallatszódjon, amit játszol(ne úgy, hogy szól az eredeti mellette, mert akkor nem hallható rendesen, amit te játszol), meg a kezed látható legyen.
Nyilván lesz majd egy rakás paraszt kommentelő, aki beszól, de lesznek, akik meg hasznos tanácsokat adnak majd.
De akár egy wav-ot is feltölthetsz valahova, bedobod ide a linket, és máris tudunk valamit mondani, hogy mit/hogyan kéne csinálnod, hogy jobban szóljon.
Hát amit látok a videón, hogy szerintem olyan sebességen próbálsz gyakorolni, ami még nem megy. Ráadásul az egyik legbonyolultabb technikát.
Azt is látni vélem, hogy néha a pengető kezedet nézed, néha azt, amelyik a fogólapon van, számomra ez is azt jelzi, hogy nem egy lassú tempóról, szép lassan építkezve próbáltál felgyorsulni.
Én azt mondanám, hogy metrónomra gyakorolj, és mondjuk felezd le a tempót a videón hallhatóhoz képest.
Ha már azon a tempón megy úgy, hogy nem kell ennyire görcsösen koncentrálnod, hanem szépen és úgy érzésre könnyeden megy, szinte már nem is kell a kezedet nézned, akkor picit gyorsíthatsz.
Azon a tempón megint csak addig gyakorolsz, amíg el nem éred ezt.
Légy türelmes.
Illetve ott 0:25-nél vagy 0:51-nél, amikor kitartod picit azt a hangot, abból meg azt hallom, hogy nem igazán tudod/érzed még, hogyan kell artikulálni a hangokat, mintha nem ismernéd a vibrato-t, vagy ha ismered is, nem használod (jól).
Pedig az egyik legfontosabb szerepe van abban, hogy a gitár "jól szóljon".
És ami sok embernél működik, pl. nálam is, hogy nem kell "túlgyakorolni" magadat.
Nem tudom, hogy azt a napi 2-3 órát egyben tolod-e le, de ha igen, akkor valószínűleg az nem túl hatékony, igazából onnantól, hogy ~10 perc alatt bemelegedsz, nem fogsz tudni 2 óra 50 percet teljes koncentrációval végigcsinálni - 40-45 percet bír egy átlagember teljes koncentrációval fókuszálni bármire is.
Utána már fárad az agy, nő a frusztráció, görcsössé válik a kéztartás.
Szóval lehet, hogy a kevesebb több ebben az esetben, egy próbát megér, hogy kevesebbet gyakorolsz időben, és hátha mégis jobban fejlődsz.
És végül, az is lehetséges, hogy bármennyi időt is beletolsz, soha nem fogsz úgy játszani, mint a profi gitárosok krémje, soha nem fogsz olyan villámgyors és technikás szólókat nyomatni, ez is benne a pakliban.
Nekem pl. volt egy balesetem, maradandó idegsérülések vannak az egyik kezemben, ezért fizikailag képtelen vagyok már olyan gyorsan mozgatni az ujjaimat, hogy ilyesmiket játsszak, és a mozgás-koordinációja se az igazi a kezemnek.
De ettől még ugyanúgy gitározok, csak legfeljebb egyszerűsítek itt-ott, vagy eleve olyan szólókat írok a dalaimhoz, amikről tudom, hogy még így is el tudom játszani.
Szóval ettől nem kell feladni, se egy rock, se egy metál, se semelyik más műfajú dal nem attól lesz jó önmagában, hogy valami nagyon durván fénysebességű lvl 999-es nehézségű szóló van benne, lehet jó dalokat írni enélkül is, és pláne lehet zenekarozni élőben, koncerten, színpadon játszani, mert végülis mégiscsak ez a sava-borsa a zenész létnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!