Melyik hangszedők szólnak jobban?
Minden hangszedő más és más. Keress rá két tipusra a yt-n összehasonlitás címszóval és meglátod.
Pl én annó ez alapján választottam ki a hangszedőmet:
Keress hasonlót az adott márkával.
#3tól #5nek(akár...:)
A kérdező az égtájakkal sincs tisztában, felesleges olyan magyarázkodásba menni, ami mélyebb ismereteket feltételez, alnikó, nem alnikó, hotrail, nem az... úgysem érti! Eleve azt írja: "hátuljuk csak simán műanyag"
A hangszedő hátulja mindig simán műanyag. A tetején vannak azok a biszibaszik, ami esetleg a felvetés tárgya lehet. Még arra sem veszi a fáradságot, hogy guglizzon, vagy jutubozzon egyet. Ti meg jöttök a tekercsekkel meg a mágnesekkel. Malacok elé gyöngyöt, teljes felesleges...
#6 Ez tetszik 😂
Valóban, csak azért próbáltam szakmaikat felhozni hátha majd kiguglizza mi az az alumínium-nikkel-kobalt mágnes és az amit iskolában táblán látott ezzel nagyjából képbe kerül.
A hangszedő csak egy eleme a soundnak. Számít a gitár maga (fa, alak, építésmód stb.), a húrok, az elektronika többi alkatrésze, a kábel, a pedálok, az erősítő - ez utóbbin belül külön az elő- és végfok és a hangszórók. Ha mindent alkatrészekre bontasz, százas nagyságrendű azoknak a tényezőknek a száma, amik érdemben befolyásolják a soundot.
És még így is igaz az az állítás, hogy John Mayer kezében a harmincezer forintos kínai strato is úgy szól, hogy becsinálsz.
Apámnak volt egy basszusgitáros barátja, aki teljesen Jaco-őrült volt, és még jól is játszott. Összevásárolta és összerakta az egyik legendás Jaco-konfigot, a Jazzbasstól az Acoustic-ig minden pont ugyanaz volt, de a közelében sem volt annak a legendás soundnak.
Teljesen felesleges hangszedőkön rugózni. A te gitárod egy másik gitáros kezében teljesen másképp fog szólni. Sokat kell zenét hallgatni és játszani, keresni kell, hogy mi tetszik, és abba az irányba mozogni. De főleg gyakorolni kell, mert az egyéni sound a kézben van, és nem a műszaki rész számít, hanem a kifejező játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!