Milyen kíséretautomatikás szintetizátort ajánlanátok az alábbi feltételek alapján?
Előszöris, 150.000Ft a keret, eddig tudnék elmenni. Nem gond, ha csak használtan van ennyiért az adott darab.
Minimum 61 normál méretű billentyű legyen rajta.
Fontos, hogy legyenek különböző érzékenységi görbék.
Egyedi stílusokat lehessen benne összeállítani/rátölteni (ehhez annyira nem értek, de állítólag nem minden szinti képes rá, legalábbis én ezt olvastam. Bár ebben az árkategóriában már elvárnám, ezért menjünk biztosra.)
Az évjárat igazából mindegy, de gondolom a kétezres évek elejei szintetizátorok azok, amelyeket használtan ennyiért meg tudnék venni - amennyire utánanéztem -, de ahogy látom, ezek is használhatók a mai napig.
Természetesen normál méretű legyen a billentyűzet, de kicsi.
Lehessen MIDI controller-ként is használni számítógéphez (szintén nem tudom, hogy erre minden szintetizátor képes-e).
Képes legyen a billentyűzet kettéosztásával egyszerre két stílust játszani (azt hiszem Dual, vagy némelyiken Split funkciónak hívják).
Polifónia nagyon fontos lenne, minél több legyen, de feltételezem, hogy ennyi pénzért nem 3-4 billentyűt foghatok le egyszerre.
A kíséretautomatikát írtam a kérdésben. Ennek nem tudom, milyen funkciói vannak, ha erről is tudnátok írni, hogy pontosan hogyan működik, és mire figyeljek vásárláskor, azt is megköszönném.
Nagyjából ennyi, ha még valami eszembe jutna, akkor azt is le fogom írni.
Nem tudom, mennyire szigorúak a feltételeim, és hogy mennyire szűkítik le a kört, azért szeretem, ha van választék.
"Természetesen normál méretű legyen a billentyűzet, de kicsi."
NE kicsi, ezt akartam írni.
Kíséret automatika: nincs olyan hogy osztott kíséretautomatika, amin egyszerre két stílust lehet alkalmazni. Mi is lenne az értelme? Olyan van, hogy meghatározhatod hol érjen véget a kíséret automatika, és a jobb kéz felőli szóló rész osztható esetleg hangszertől függően kettő, vagy több részre. A "split" jelenti, hogy a jobbkéz oldalon osztod a billentyűzetet. A duál meg azt, hogy egy billentyűhöz egy időben két hangot rendelsz, ami természetesen az egész kijelölt játékrészre érvényes lesz. Egyedi stílusok, hangkártya, midi lejátszó, stb. A kérdések jók, látszik, hogy foglalkozol vele, akár önmgagad is tudnál keresgélni, infót vadászni. Nem nagyon fognék itt bele. Inkább linkelek pár oldalt: [link]
#2 Úgy értettem, hogy amikor éppen nem használom a kíséretautomatikát (gondolom, van olyan, nem?).
#3 Nem dalszerzésre használnám, inkább mondhatni a magam mulattatására.
#4 Épphogy a MIDI billentyűzetet "nőttem ki", amit eddig csak "zongorázgatásra" használtam. Mivel a vásárláskor csak meg akartam tanulni játszani, és arra nem gondoltam, hogy valaha lesz igényem ilyesmire. De most már úgy érzem, hogy jobban belelátok a dologba.
#2 És nem is stílust, hanem hangszínt akartam írni, bocsánat.
Teljesen még nem voltam tisztában a fogalmakkal a kérdés írásakor, de a linkek nagyon hasznosak voltak.
#5: Azért a "kinőttem a MIDI billentyűzetet" így önmagában elég meredek kijelentés annak fényében, hogy a szintetizátorok technológiai élvonala már egy jó ideje szoftveres. Egy Reaktorban vagy egy Bitwig Grids-ben gyakorlatilag bármit meg tudsz valósítani, amit csak el tudsz képzelni, olyan szintetizátort faragsz magadnak belőlük, amilyet akarsz. Persze ettől még a jól kitalált hardveres szintik csodálatos dolgok és kellenek is az ember életébe :)
Amúgy még mindig nem írtad le, hogy milyen kíséretautomatikát akarsz: kommersz talpalávaló, kortárs elektronikus, programozható, generatív, stb. Ez egy nagyon tág fogalom és egész mást jelentenek egy hangszórós Casio-ban mint egy Korg Wavestate-ben.
#8 Leírtam már, hogy hogy értettem, de azért köszi a tippeket, ezeknek is utánanézek!
"Amúgy még mindig nem írtad le, hogy milyen kíséretautomatikát akarsz..."
Nem is tudtam, hogy ennek még fajtái is vannak. Ezekről is tudnátok mesélni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!