Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyit időt kellene ezt...

Mennyit időt kellene ezt gyakorolnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nemrég elkezdtem tanulni gitározni és aránylag egészen jól is haladtam, de most el vagyok kicsit keseredve, mert nagyon pontatlanul váltok Em-rol G-re. A gyűrűsujjam sokszor nem találja az 1es húrt. Probáltam a váltást sokat gyakorolni, de nem igazán lett jobb :( Esetleg valami tanács? Volt nektek is olyan akkord ami nehezen akart összejönni?

2022. júl. 27. 17:07
 1/5 Waff ***** válasza:

Hajjaj....kb az összes akkord... :D

Egy kulcsa van a dolognak: gyakorlás.

2022. júl. 27. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Gyakorlás persze, de nem csak az. Adj időt az agyadnak, hogy megtanulja. Ha valamit iszonyú sokat gyakorolsz nem lesz jobb-inkább rosszabb-mintha tolod tíz percig, utána mást csinálsz. Másnap megint ugyan azt. Az agyadnak meg kell tanítani a kezedet és az egész testedet. Ez idő. Ne keseredj el, menni fog :)
2022. júl. 28. 09:32
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
én 3 éve gitározok.. vagyis azt nem mondanám annak de elmondhatom igy 3 év után hogy van akinek kegyetlen nehéz a gitárt megtanulni. Javaslom ne akkordokat gyakorolj. Mindenki azt mondja hogy akkordok igy meg úgy, de nem.. kezdésnek skálázz jó sokat minden ujjadal skálázz 2-3 hónapig és csak azt csináld ne gyakorolj zenéket semmit. Én már csukott szemmel megtaláltam minden húrt minden lefogható bundot fél év alatt. Ráadásul nagyon gyors mozdulatokkal és solo részeknél se figyelem már a húrokat csak addig még megtanulom a tabulatúrát mert a fülemmel baj van ezért még a hangok alapján nem megy ez a "másolás" dolog. Kitartás!! Lehet úgy fog látszódni több hét után hogy nem fejlődsz de de fogsz csak már nem veszed észre mert meghalod azt ami nem jó és azt a leg nehezebb kijavitani. Kitartás és türelem :)
2022. júl. 30. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
68%
E-mollról váltani G-dúrra az egyik legkönnyebb, sőt kifejezetten élvezetes. Én a Nirvana about a girl c. dalának bevezetőjével tanultam meg. Próbáld ki mennyire egyszerű. Utána rátérhetsz a szűkített akkordokra is :-) Az előző hozzászóló tanácsait érdemes megfogadni, tehát skálázgass dallamokat a gitár nyakán hogy bátrabban mozogjhasson a kezed rajta és ne legyen görcsös ami a legrosszabb szerintem.
2022. júl. 31. 06:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat mindenkinek :)

Közben amúgy már jobban megy a dolog :D

2022. júl. 31. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!