Mennyit kellen gyakorolnom amajdnem de nem teljesen a 0 ról hog yel tudjam játszani zongorán a hallelujaht?
Hát szerintem ez nagyon egyszerű kis darab. :)
Amikor életemben először leültem a zongorához, ennél jóval nehezebb filmzenét* tanultam meg, szóval neked is menni fog, csak elméleti tudás nélkül sokáig fog tartani.
Nekem ez például két hét volt, mire fejből ment „hibátlanul”.
Az a baj, hogy a zongorázáshoz nem elég jó sorrendben lenyomni a billentyűket. Magad szórakoztatására természetesen igen, de ha szépen akarsz zongorázni, nagyon is kell az elmélet.
Én például már egy éve zongorázgattam magamnak, amikor először tanárhoz mentem, és ő mondta, de eleve rosszul ütöm a billentyűket, nem jó a dinamika, nem jó a ritmus, nem jó a pedál, mert ezeket senki sem tanította meg nekem, és a szakember azonnal kiszúrja. Most már egy évet eltöltöttem nála, és sokkkkkkal jobban és könnyebben menne például egy ilyen Hallelujah.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!