Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy rekedhetnék be? (az...

Hogy rekedhetnék be? (az énekhangomról van szó)

Figyelt kérdés

Nem járok tanárhoz avgy ilyenek, de már évek óta keményen énekelek itthon. Addig szenvedek, ordibálok, melegítek, amíg ki nem jön az a hang. 14/L vagyok, és az a gond, hogy a női dalok, amiket nők énekelnek, azokat seperc alatt el tudom énekelni. Mert van egy magas hangnemem is (vagy mi a fene). Igen ám, de én utálom ezeket. Én csak rockot, meg rock 'n' roll-t szeretek hallgatni. Nickelback, Green Day, Muse, Rolling Stones. És kb. ezeket szeretm énekelni is. És pl. van itt egy ilyen kezdő banda: http://www.youtube.com/watch?v=3JOQR_wYSFs

És ezt simán kiéneklem ugyan ebben a hangmagasságban még a legmélyebbeket is, egy kis melegítéssel. A magasak meg nagyon könnyűek. De ő nem rekedt. Csak pár hangja. azok meg nekem is mennek rekedten.

De pl. a Nickelback énekesének olyan jó mély rekedt hangja van.

Mit tehetnék, hogy hasonlítson rá a hangom?

ordibáljak, vagy mit?

2010. szept. 21. 21:00
 1/3 Daweee000 ***** válasza:
cigizz meg igyál sok whiskyt... :D Persze csak majd ha elmúltál 18 :D
2010. szept. 21. 22:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez komoly?

Nem tudtam...

nos, akkor még hanyagolom ezt a dolgot egy ideig

=D

2010. szept. 22. 17:16
 3/3 anonim válasza:

isten őrizz ogy cigizz meg igyál!!!!! teljesen tönkre fogja tenni a hangod! nagy marhaság!!! nem kell "rekedtnek" lenned, ahhoz hogy ezeket a hangokat is ki tudd énekelni csak meg kell tanúlnod egy vokálozási technikát amit megtalálsz a neten de az lesz a legjobb ha jársz énektanárhoz:) mert még sokat tudnak javítani és csiszolni a hangodon, hogy előtte ne kelljen ordibálnod :P (am én is így vagyok vele, bár fiú vagyok de nekem is ordibálnom kell, hogy "kitisztuljon" a hangom... így énekkaron meg az énektanárnál eleinte hamisan énekelek, meg beéneklésnél se bírom a magasakat... de már egyre jobb pedig még csak 3 alkalommal voltam de rengeteg fejlesztő gyakorlat van amivel el lehet érni azt, hogy tiszta legyen a hangod és pár perces bemelegítő beénekléssel menjen az elképzelt hang :D

am annak a vokál technikának, amivel a "rekedtséget" el tudod érni DEATH GROWLT a neve :D

sok sikert :D

am tölthetnél fel egy házi vidit arról h hogy énekelsz (valami musicalt, de akár lehet rock is mert imádom:P)

16/f

2010. szept. 25. 19:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!