Hogy rekedhetnék be? (az énekhangomról van szó)
Nem járok tanárhoz avgy ilyenek, de már évek óta keményen énekelek itthon. Addig szenvedek, ordibálok, melegítek, amíg ki nem jön az a hang. 14/L vagyok, és az a gond, hogy a női dalok, amiket nők énekelnek, azokat seperc alatt el tudom énekelni. Mert van egy magas hangnemem is (vagy mi a fene). Igen ám, de én utálom ezeket. Én csak rockot, meg rock 'n' roll-t szeretek hallgatni. Nickelback, Green Day, Muse, Rolling Stones. És kb. ezeket szeretm énekelni is. És pl. van itt egy ilyen kezdő banda: http://www.youtube.com/watch?v=3JOQR_wYSFs
És ezt simán kiéneklem ugyan ebben a hangmagasságban még a legmélyebbeket is, egy kis melegítéssel. A magasak meg nagyon könnyűek. De ő nem rekedt. Csak pár hangja. azok meg nekem is mennek rekedten.
De pl. a Nickelback énekesének olyan jó mély rekedt hangja van.
Mit tehetnék, hogy hasonlítson rá a hangom?
ordibáljak, vagy mit?
Ez komoly?
Nem tudtam...
nos, akkor még hanyagolom ezt a dolgot egy ideig
=D
isten őrizz ogy cigizz meg igyál!!!!! teljesen tönkre fogja tenni a hangod! nagy marhaság!!! nem kell "rekedtnek" lenned, ahhoz hogy ezeket a hangokat is ki tudd énekelni csak meg kell tanúlnod egy vokálozási technikát amit megtalálsz a neten de az lesz a legjobb ha jársz énektanárhoz:) mert még sokat tudnak javítani és csiszolni a hangodon, hogy előtte ne kelljen ordibálnod :P (am én is így vagyok vele, bár fiú vagyok de nekem is ordibálnom kell, hogy "kitisztuljon" a hangom... így énekkaron meg az énektanárnál eleinte hamisan énekelek, meg beéneklésnél se bírom a magasakat... de már egyre jobb pedig még csak 3 alkalommal voltam de rengeteg fejlesztő gyakorlat van amivel el lehet érni azt, hogy tiszta legyen a hangod és pár perces bemelegítő beénekléssel menjen az elképzelt hang :D
am annak a vokál technikának, amivel a "rekedtséget" el tudod érni DEATH GROWLT a neve :D
sok sikert :D
am tölthetnél fel egy házi vidit arról h hogy énekelsz (valami musicalt, de akár lehet rock is mert imádom:P)
16/f
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!