Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gulyás Marci a kulturáltságot...

Gulyás Marci a kulturáltságot kereste a Tankcsapdánál, csak nem találta?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban nagy TCS-s voltam, ezért mára többször meghallgattam a Partizános interjút. De nem tudom másképp értelmezni: akkor Lukács és Fejes bevallották, hogy soha nem volt gondolatiságuk, soha nem akartak üzenni semmiről, hanem csak jobban akartak élni, pénzt akartak keresni? Vagy félreértek valamit? Hozták a Rio-s példát, hogy már akkor is volt náluk langyi vonal, sőt az a szám hangsúlyosabb volt a Connector albumról, mint a többi, úgyhogy nincs itt semmi látnivaló, nekik csak a jobb élet kellett és nem volt kulturális tudatuk? Ennyi?

nov. 18. 11:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Gulyás Marcit én nagoyn jó műsorvezetőnek, nagyon intelligens embernek tartom.

Ugyanakkor van egy erős küldetéstudata és nemigen tudja elfogadni, hogy másnak nincs:D

Sebestyén Balázsnál is azt szuzakolta, hogy ekkora eléréssel miért nem vezérli a társadalmat bizonyos típusú gondolkodásra. Balázs megmondta, hgoy nem cél, ők psuztán szórakoztatni vannak, nem befolyásolni.... de csak előjött még ez a kérdés vagy 5x az egy órás interjúban:D

Gálvölgyinél is sokszor előhúzta, hogy kellene vagy kellett volna politikai kiállásokat tennie, de ő is megmondta, hogy sosem foglalkozott a politikával, ő színész és eszerint élt.. ez sem hagyta nyugodni Guláyst.

Részben igaza van Marcinak, mert a mai világban ha valakinek nagy elérése és nagy neve van, akkor az szinte elvárt, hogy azt a társadalom javára fordítsa, beálljon valami ügy mögé és akár a közéletben is szerepeljen vele...

Másrészről viszont ez egy újfajta szemlélet ami a régi nagy nevekben még nincs meg. Egy Gálvölgyi, aki a szocializmus idején futott fel mégis hol politizálhatott volna? Úgy vágták volna el, mint a sicc. Meg na, igazából ez csak a mai influencer lét hozománya, hogy a nevünke thasználjuk valami jóra is. Át is van politizálódva minden, jóformán alig lehet olyan influencereket találni akik nem foglalkoznak így vagy úgy a közügyekkel.

nov. 18. 12:35
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Ja és akkor mindezt elvárni egy punk zenekartól akiknek van olyan klipjük ahol Lukács az orrát túrja :D

Zenészek. Bulini akarnak nagyot, zenélni akarnak és ebből megélni. Ennyi. Nem kell ebbe többet látni.

nov. 18. 12:37
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
#2: a punknak pont ez lenne a lényege.
nov. 18. 13:57
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
3, igen, ez a lényege, és ezt is csinálják. Ezt írtam És Lukács is ezen az állásponton van.
nov. 18. 14:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Szerintem pont a punk az, amelyik eleve üzenettel jött létre mint műfaj: utáljuk a formaságokat. A punkokban lehetett 1990 előtt bízni, hogy ha nem is volt széljobber valaki, akkor is kaphatott rendszerkritikát, az "ülj egyenesen, néz előre" kritikáját. De akkor itt mindenki megerősíti, hogy a Tankcsapda társadalomkritikája csak illúzió volt? Ők akkor kommerszek, azok is akartak lenni, mindent azért csináltak, mert ez a műfaj volt eladható és kész?
nov. 18. 14:17
 6/14 A kérdező kommentje:
*nézz
nov. 18. 14:17
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

"De nem tudom másképp értelmezni: akkor Lukács és Fejes bevallották, hogy soha nem volt gondolatiságuk, soha nem akartak üzenni semmiről, hanem csak jobban akartak élni, pénzt akartak keresni? Vagy félreértek valamit?"

Szerintem félreérted. Itt is leírtam, most is leírom:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__12590814-a-..

Az van, hogy csóró fiatalként nagyon elégedetlenek voltak a társadalommal, később pedig befutottak és nagyon szépen belekényelmesedtek. És mivel ezt ilyen formában eléggé ciki beismerni, inkább hárítgatják a felelősséget, hogy jaj, az ő dalaik sohasem szóltak semmiről, ők csak jól akarták magukat érezni, stb. Egy f.szt. Ha időgéppel visszamennének 30 évet, az akkori énjüktől kapnának egy nagy arcon köpést.

nov. 18. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:

A társadalomkritika valós. Csak régen egész más volt egy társadalomkritika, mint ma.

Szociálisan érzékenynek lenni, városban lakni, fenntarthatóságra törekedni, neadj'Isten kritizálni eg yállami vállalat működési rendjét vagy hatékonyságát ma egyenlő azzal, hogy a kormányt szídod, kvöetkezésképpen magyarellenes vagy.

Ma az az üzenet, hogy aki nem a Fidesz párttal van, az konkrétan a magyar nép ellensége.

Azaz nem lehet társadalomkritikát megfogalmazni anélkül, hog yne húznák rád, hogy Gurcásny embere vagy. Ez.. teljesen érthető, hogy nem kell senkinek.

Ráadásul az ember 20 évesen anarchista, 30 évesen kezd konzervatív irányba mozogni, de még újító szemmel, 50 évesen meg már "jólvanezígy, bár régen jobb vót".

A Tcs kritizálta a társadalmat és a fennálló rendszert amikor még abban a korban voltak. De már vén f*szok. Lázadjanak a mostani fiatalok.

és azért látszik, hogy abszolút el is járt az idő felettük. Nagoyn kevés számot adnak ki, azokat sem szeretik annyira a rajongóik. Lényegébne a múltjukból élnek már. Ami teljesen okés egy öreg zenekarnál.

Én voltam tavaly koncertjükön, hát eléggé meg volt fáradva, Lukács is nagoyn boomer szövegeket tolt.. Megfáradt. Teljesen értelmetlen tőlük várni a társadalomkritikát, miközben ők már nem is értik a mai társadalmat koruknál fogva.

nov. 18. 14:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Egyébként hihetetlen, hogy egyesek mennyire tényként kezelik, ha valaki valahol nyilatkozik valamit.
nov. 18. 14:28
 10/14 Telelő Teve ***** válasza:
Nem minden punk komcsi. A TCS pl. nem az. Gulyásmarci meg de.
nov. 18. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!