Rockerek, metálosok, punkok! Meséljétek el a sztoritokat, ti, hogyan és miért zártátok a szívetekbe ezt a zenei stílust?
Kíváncsi vagyok :)
Kort, és nemet is írjatok légyszíves :)
Nem vallom magam rockernek/metálosnak/punknak, de hallgatok annyi rockzenét, meg volt/van annyira fontos számomra a műfaj, hogy szerintem van értelme, ha válaszolok:
Mivel úgy nőttem fel, hogy szüleim nem nagyon hallgattak zenét, sokáig nem is volt része az érdeklődési köreimnek az aktív zenehallgatás. A legtöbbet zenének kitéve videojátékozás közben voltam; ez ugye eleinte régi játékok chiptune, meg midi zenéit jelentette (amik szintén nagy hatást gyakoroltak rám), később viszont elkezdtem játékokból megismerni olyan zenéket, amik nem a játékhoz íródtak, hanem ismert előadók meglévő dalai voltak. A zenei ízlésem alapköveként a Grand Theft Auto San Andreas soundtrack-jét szoktam mondani, aminek a legtöbb rádiócsatornája hatással volt az ízlésemre, de a legjobban a hardcore/gangsta rap-et játszó Radio Los Santos, meg a grunge-ot és alternatív metált játszó Radio X fogtak meg - a kérdéshez most nyilván inkább utóbbi a releváns. Zenebolondságomat a Green Day diszkográfiájának tinédzserkoromban való feltérképezésétől datálom, ők voltak az első zenekar, akiktől nem csak egy-két számot hallgattam, hanem szinte minden tetszett, amit csináltak, és ők állítottak rá arra, hogy aktív hobbiként tekintsek a zenehallgatásra, meg zenéről szóló információ fogyasztására. Az egyik fő dolog, ami megfogott bennük, az a Warning c. lemezen elég prominensen jelen lévő műfaj-ötvözés, így nem csak a punk zenébe vezettek be, hanem az olyan zenekarokba is, mint a GTA San Andreas-ban már hallott Faith No More. Erősen meghatározó zenekar volt még számomra a Tool, akiknek a szokatlan dalszerkezeteik teljesen újragondoltatták velem a zenéhez való hozzáállásom, és szerintem egy elengedhetetlen része voltak nem csak annak, hogy a progresszívebb rockzenét megszeressem, hanem hogy nyitottá váljak a popdal-struktúrát mellőző műfajokra is. Valamint időben már a Green Day után, de még a Tool előtt érdemes megemlíteni a System Of A Down-t, akik az első olyan banda voltak, akiknek egy számától (B.Y.O.B.) konkrétan megfájdult a fejem, de valamiért mégis megfogtak annyira, hogy napokon belül már aktívan hallgattam őket.
26/F
A rockerek csak más műfajok elitélésére képesek. Csak a metál tetszik nekik.
Szűklátókörűek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!