Ha szeretek zenét hallgatni elromolhat a fülem? Koncertre stb ahol hangos nem járok, gépen tv-be stb ,, szoktam zenét hallgatni.
Sziasztok a kérdés adott, nagyon szeretek zenét hallgatni, napi másfél kétórát is szoktam néha, megnyugtat stb, viszont állitólag a zene károsithatja a hallást, ez kicsit aggaszt. Természetesen a gépen normál hangerővel szól a zene (szerintem normál ), néha 1-1 kedvenc számomaT hangositom kicsit de az ugye kb öt perc. (és az se túl
hangos erre figyelek.) Fülest sem használok már, kis koromba ill fiatalon sokat használtam ma már nem (37 vagyok), csakis hangszórón hallgatok zenét pl laptopon. Gondolom a fiatalkori fülesezés nem tehetett sok jót (rendesen hallok sőt állitólag olyan halk hangokat neszes zajokat meghallok amit a családbba más nem, 😁) viszont ha már a fülesről leszoktam és mindig normál hangerővel hallgatom a zenét minden nap pár órát, kell félnem halláskárosodástól?
"állitólag a zene károsithatja a hallást"
Kicsit pontosítva a huzamosabb ideig hallgatott erőteljes hangerejű zene nem tesz jót hosszú távon. Az amit leírtál még bőven a normál használatba tartozik, nem ettől lesz bajod.
Másrészt egy hallásromlás vagy fülzúgás nem kizárólag zenétől keletkezhet, hanem életkori sajátosság, fertőzés, sérülés, gyógyszer mellékhatás, magas vérnyomás stb. miatt is, úgyhogy nem is lehet egyértelműen arra fogni, hogy ez csak a hangos zenétől van (de a kiváltó okok között tényleg ott van a hangos zene is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!