Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A magyar nyelv nem alkalmas a...

A magyar nyelv nem alkalmas a rap zenére?

Figyelt kérdés

Nagyon komolytalanul hangzik az, amikor a magyarok rappelnek. Szinte mindegyikük ugyanabban a stílusban nyomja, de egyszerűen nagyon nem tetszik az, amit csinálnak. Nincs meg az a hang, az a raptechnika, mint ami az amerikai rap zenét jellemzi.

Itt van például ez a remekmű:

[link]

A magyar rap meg sem közelíti ezt. Lehet, hogy a magyar nyelv nem alkalmas a rapzenére?

2022. máj. 14. 11:40
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

De, hogy említsek más példákat is:

Joey Badass - Head High

[link]

Vagy még az olyan alacsonyabb színvonalú rapzene is magasabb szinten van, mint a magyar rap, mint például:

6ix9ine - Gobba:

[link]

A srácnak egyszerűen jo hangja van, erő van a hangjában, stb.

A magyar nyelv alkalmatlansága miatt van az, hogy a magyarok meg 6ix9ine-nál sem tudnak jobb zenét csinálni?

Az ilyen Majka, Curus, Lil G, Nemazalány felé menő rapdalok a csúcs Magyarországon...

2022. máj. 14. 11:48
 2/18 A kérdező kommentje:
*Curtis
2022. máj. 14. 11:49
 3/18 anonim válasza:
16%
Az igazság az hogy ez csak a te szubjektív álláspontod.Én a melegnek ható néger kornyikától vagyok ki inkább.
2022. máj. 14. 12:03
 4/18 anonim ***** válasza:
45%
Nem csak a rap zene nagyon gyenge itt.
2022. máj. 14. 12:05
 5/18 A kérdező kommentje:

Nincs bajom a melegekkel, de hozhatnál példát arra, hogy milyen kornyikáról beszélsz, mert nem értem.

2022. máj. 14. 12:07
 6/18 anonim ***** válasza:

Tény hogy a legtöbb stílus angolul jó és furán hangzik más nyelven, ez a zene közös nyelve szóval megérhető.

Rapre ez hatványozottan igaz. Szóval én egyetértek vele.

2022. máj. 14. 12:28
 7/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem így van. Magyarul érted, ezért fura. Angolul inkább a ritmust figyelem, érzed. Meg van béna magyarban, angolban is. Sokan nem is rappelnek csak felmondják a szöveget.

Nem vagyok oda a műfajért, de pl. az USNK nagyon jól nyomja magyarul, és nem fura vagy béna.

2022. máj. 14. 12:45
 8/18 anonim ***** válasza:
52%
Na, akiket felsorolták azok közül szinte senki se tud rappelni 😁 nem a magyar nyelv miatt. Angolul se tudnának.
2022. máj. 14. 12:47
 9/18 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nincs így, már is mondok ellenpéldát: Sub Bass Monster
2022. máj. 14. 13:14
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Más a nyelv ritmusa, ezért ugyanazt nem lehet vele csinálni.

De amúgy magyarórára nem jártál? Pl Huszt, milyen ritmusa van, angolul ilyet nem lehet írni. Az más kérdés hogy a magyar előadok jórésze teljesen tehetségtelen és fogalma nincs mit csinál. Lehetne csinálni jó magyar rappet, csak sokkal több tehetség, idő, energia kellene hozzá, mint amennyi van. Azt azért mégegyszer leírom, a "jó magyar rap" nem olyan lenne mint az angol, tehát lehet hogy nem ez lenne rá feltétlen a jó szó.

2022. máj. 14. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!