Mitől örvendenek ekkora népszerűségnek a mai magyar zenék (amik youtubeon általában a felkapottak között vannak azokra gondolok)?
Sokak dilemmáját fogalmazod meg. A fene tudja, hogy miért népszerűek annyira, hogy milliós nézettségeket érnek el. Az sem válasz, hogy kevesen szeretik, de sokat nézik, mert a youtube algoritmusa naponta csak egyszer számítja be a nézettséget. A rossz nyelvek szerint egyszerűen csalnak, és kattintásfarmokról csinálják meg a kezdeti nézettséget, amit aztán már a YT trendingben való megjelenés és a rajongóik tornásznak fel még magasabbra.
A dolog értelme pedig az, hogy a nekik való fellépőhelyek a nézettség alapján adnak lehetőséget és gázsit. Felpörgeti a bulvárkörhintát a dolog, nekik ez a család egy befektetés. Ha van sokmillió néződ, jobban keresel, lényegében ennyi. De ismétlem: ez egy pletyka, egy lehetséges megfejtés.
Nem is elsősorban a megtekintésekre gondolok, bár arra is, jó kérdés hogy hogy lesz sok milliós nézettsége egy-egy videónak ilyen rövid időn belül.
Hanem hogy tényleg nagyon sokan hallgatják, és tényleg szeretik is, tetszik nekik. Szerintem kimondottan zavaróak, a fent említett okok miatt (pl nincs benne egy természetes hang se) ezért érthetetlen számomra, hogy tényleg ennyi embert érdekel.
Zeneileg?
Az a bummogós-püfögős-csattogós-pattogós-recsegős dübögős egyenhang?
Az nem zene.
Sokat segített volna, ha említesz legalább egy előadót, hogy könnyebben tudjam azonosítani a dolgot, de szerintem tudom, mire gondolsz.
Egy zene attól sikeres, ha el tudja kapni a közhangulatot. Ez a 2010es évek elején sikerült nekik, nagyon ment a bolt. szerintem most vannak a sikerszéria végén, mert a stílus kiüresedett, újítás pedig nincs. Abban látom a sikerük titkát, hogy a szövegvilág nagyon jól hozza az "egy vagyok közületek" karaktert, a nép egyszerű, esendő, de mélyérzésű fiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!